Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ενιαίο σχολείο και ενιαία εκπαίδευση στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατίας της Γερμανίας
(Τομή στη γερμανική εκπαίδευση)

Ενιαίο σχολείο και ενιαία εκπαίδευση στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατίας της Γερμανίας
Η μελέτη αυτή σκοπεύει να φέρει στο φως την ιστορία και την εξέλιξη ενός δημοκρατικού θεσμού-σχολείου του Ενιαίου Σχολείου στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας.
Συχνά γίνονται αναφορές στη βιβλιογραφία για αυτόν τον τύπο σχολείου, χωρίς όμως κανείς να εμβαθύνει στα αίτια και στην προβληματικότητα της καθιέρωσής του στο γερμανικό εκπαιδευτικό σύστημα, ιδιαίτερα στην πρώην Δυτ. Γερμανία. Για πολλούς προοδευτικούς επιστήμονες, παιδαγωγούς και γονείς ήταν η ευκαιρία για την πραγματική ισότητα εκπαιδευτικών ευκαιριών για όλα τα παιδιά κάτι που θα έβαζε σε νέες βάσεις τον προβληματισμό γύρω από την αποτελεσματικότητα του παραδοσιακού δευτεροβάθμιου σχολείου που επικρατεί εδώ και πάνω από ένα αιώνα στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας. Πολλοί από τον χώρο των σοσιαλδημοκρατών και των Φιλελεύθερων είδαν το Gesamtschule - Ενιαίο Σχολείο, το σχολείο που θα μπορούσε να καθιερωθεί σε όλη την γερμανική επικράτεια.
Με τη μελέτη αυτή επιχειρείται η παρουσίαση της εκπαιδευτικής πολιτικής στη Γερμανία για το Ενιαίο Σχολείο, η οποία είναι άκρως ενδιαφέρουσα με τις θέσεις και τις αντιπαραθέσεις με τις συζητήσεις που άρχισε από τον 200 αιώνα μέχρι σήμερα, στα πλαίσια των πολιτικών κομμάτων. Γι΄ αυτό το λόγο, οι βιβλιογραφικές αναφορές και τα ντοκουμέντα που χρησιμοποιήθηκαν σ΄ αυτή την εργασία προσφέρουν καλύτερη εικόνα κατανόησης των κοινωνικών και πολιτικών παραγόντων, οι οποίοι προσπάθησαν να αναζητήσουν από κοινού ένα νέο σχέδιο για την εκπαίδευση.[...]
(από την εισαγωγή του βιβλίου)

23χ15 εκ., 102 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Καινοτομίες στην Εκπαίδευση
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 370.09 (Εκπαίδευση - Ιστορία ), 370.4 (Εκπαίδευση - Ευρώπη), 943 (Γερμανία - Ιστορία)
Άλλα πρόσωπα: Ελένη Ταρατόρη - Τσαλκατίδου (Υπεύθυνος Σειράς) , Δημήτρης Χ. Χατζηδήμου (Υπεύθυνος Σειράς) ,
ISBN: 978-960-343-846-5
ISBN (10ψήφιο): 960-343-846-4
Βάρος: 0.207 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2005
Γράψε τη δική σου κριτική
12.13
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

10.92
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Παναγιώτης Γιαγκουνίδης είναι επίκουρος καθηγητής της Συγκριτικής Παιδαγωγικής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Δ.Π.Θ. Η επιστημονική και ερευνητική του δραστηριότητα επικεντρώνεται σε θέματα της Συγκριτικής Παιδαγωγικής και της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.