Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Παιδική ηλικία και εκπαίδευση
(Ιστορικές και ανθρωπολογικές προσεγγίσεις)

Παιδική ηλικία και εκπαίδευση


Αναρωτηθήκατε άραγε ποτέ τι σήμαινε να είσαι παιδί σε κοινωνίες του μακρινού ή και του πρόσφατου παρελθόντος και σε συγκεκριμένα πολιτισμικά περιβάλλοντα; Η παιδική ηλικία δεν αποτελούσε πάντα αυτονόητη και αποκρυσταλλωμένη κοινωνική κατηγορία με ξεκάθαρα και σαφώς προσδιορισμένα χαρακτηριστικά. Η προσπάθεια "αποίστορικοποίησης" και αποκοπής της έννοιας "παιδί" από τον υπόλοιπο κοινωνικοπολιτισμικό του περίγυρο με στόχο τη δημιουργία μιας αχρονικής, φυσικής κατηγορίας με σταθερές και περιγράψιμες ιδιότητες δέχεται τα τελευταία χρόνια όλο και μεγαλύτερη κριτική από κοινωνιολόγους και ανθρωπολόγους, Η παιδική ηλικία δεν είναι παρά δημιούργημα συγκεκριμένου κάθε φορά κοινωνικο-πολιτισμικού πλαισίου με διαφορετικά κάθε φορά χαρακτηριστικά και αναπαραστάσεις. Υπό αυτή την έννοια δεν μπορούμε να μιλάμε για μία ομογενοποιημένη και καθολική παιδική ηλικία αλλά για πολλές ηλικίες που διαφοροποιούνται ως προς το χρόνο, τον φύλο, την εθνότητα, την κοινωνική τάξη κλπ.

21χ14 εκ., 132 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 370 (Εκπαίδευση. Παιδαγωγική), 370.094 95 (Εκπαίδευση - Ιστορία - Ελλάς)
ISBN: 978-960-343-859-5
ISBN (10ψήφιο): 960-343-859-6
Βάρος: 0.211 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2005
Γράψε τη δική σου κριτική
11.03
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

9.93
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Η Σταυρούλα Λυκιαρδοπούλου-Κοντόρα γεννήθηκε στη Μυτιλήνη το 1959. Σπούδασε δασκάλα και νηπιαγωγός και υπηρετεί στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, Ακόμα διδάσκει στο Περιφερειακό Επιμορφωτικό Κέντρο Μυτιλήνης, ΄Εχει μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης από το τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστο- ρίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Είναι υποψήφια διδάκτορας στο Τμήμα των Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στο αντικείμενο της Ιστορίας της Εκπαίδευσης. Μιλάει Αγγλικά και Ιταλικά.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.