Ο Ρουκούκης και το μυστήριο της χαμένης κορόνας
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ο Ρουκούκης και το μυστήριο της χαμένης κορόνας

Μια ιστορία μυστηρίου στην αυλή του βασιλιά Πομπώνη

Ιωάννα Ντακόλια

5.00€ -26% 3.70€

Το βασίλειο κινδυνεύει, αν μέσα σε μία εβδομάδα δε βρεθεί η χαμένη κορώνα με το πράσινο σμαράγδι. Ο βασιλιάς Πομπώνης καλεί τον Αντώνη Ρουκούκη να λύσει το μυστήριο. Παρότι ο Ρουκούκης φημίζεται για το αστυνομικό του δαιμόνιο, όλα δείχνουν πως αυτήν την φορά η λύση του μυστηρίου δε θα είναι και τόσο εύκολη. Και οι μέρες περνούν... Μια ατμοσφαιρική ιστορία μυστηρίου γεμάτη αγωνία και αποκαλύψεις. Στη σειρά "Χρωματιστές ιστορίες" περιλαμβάνονται σύντομα μυθιστορήματα για παιδιά που διαβάζουν μόνα τους. Τα βιβλία, χάρη στην έγχρωμη εικονογράφησή τους, διευκολύνουν τα παιδιά στη μετάβαση από το εικονογραφημένο παραμύθι στο μυθιστόρημα.

Χρήστος Δήμος

Χρήστος Δήμος (Εικονογράφος)

Ο Χρήστος Δήμος μεγάλωσε παίζοντας σ΄ ένα χωριό των Ιωαννίνων που το λένε Κουτσελιό. Από μικρό παιδί του άρεσε να ζωγραφίζει. Αυτή η αγάπη του για το σχέδιο τον οδήγησε μεγαλώνοντας στην Αθήνα, να προσπαθεί ν΄ ανακαλύψει τον κόσμο της εικόνας. Ασχολήθηκε πολλά χρόνια με την τέχνη του κινουμένου σχεδίου. Το μεγάλο του όνειρο όμως ήταν να κάνει παιδική εικονογράφηση, έτσι επιστρέφοντας από το Λονδίνο εγκατέλειψε το κινούμενο σχέδιο και αφοσιώθηκε στην εικονογράφηση παιδικών βιβλίων. Έχει εικονογραφήσει 90 τίτλους βιβλίων. Επίσης έχει εικονογραφήσει το βιβλίο Γλώσσα Γ’ Δημοτικού "Τα απίθανα μολύβια". Το 2005 εκδόθηκε το πρώτο βιβλίο που έχει γράψει και εικονογραφήσει, "Ο Ντομάτας Πατατιάς". Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών τεχνών Ελλάδος, του κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και του Αισώπου και πρώην μέλος Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων. Έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Από το 1999 έως σήμερα έχει διδάξει εικονογράφηση και σκίτσο σε ιδιωτικές σχολές στην Αθήνα και σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης στα Ιωάννινα.


Ιωάννα Ντακόλια

Ιωάννα Ντακόλια (Συγγραφέας)

Η Ιωάννα Ντακόλια γεννήθηκε στην Κλειτορία Αχαΐας το 1964. Παρακολούθησε μαθήματα σχεδίου στην Αθήνα και το 1986 έφυγε για τη Ρώμη, όπου σπούδασε ζωγραφική και χαρακτική στη Σχολή Καλών Τεχνών. Μετά την αποφοίτησή της και έως σήμερα, εργάζεται ως εκπαιδευτικός. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της, αλλά και μετά, πήρε μέρος σε ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής, αλλά διοργάνωσε και δικές της ατομικές εκθέσεις. Παρακολούθησε σεμινάρια Ιστορίας της Τέχνης και της Διδακτικής της στη Μέση Εκπαίδευση. Φιλοτέχνησε εξώφυλλα και συνόδεψε με σκίτσα τις ποιητικές συλλογές. Συνεργάστηκε με το περιοδικό λόγου και τέχνης Ρέμβη, όπου δημοσίευσε κείμενα και σχέδια. Το 1995 εξέδωσε το βιβλίο "Ο Κύκλος της Σιωπής", από τις εκδόσεις Λωτός, με εικονογράφηση της Έφης Λαδά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
71
Διαστάσεις:
21χ14
Βάρος:
0.18 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση