Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Εργαστηριακές ασκήσεις φυσικής

Εργαστηριακές ασκήσεις φυσικής
Οι "Εργαστηριακές Ασκήσεις Φυσικής", μια συλλογική προσπάθεια στο τομέα πειραματικής εφαρμογής γνώσεων και αρχών της Φυσικής, αποτελεί τη συνέχεια μιας ανάλογης προσπάθειας που είχε εκδηλωθεί προ ετών .Το βιβλίο που εκδίδεται σήμερα, βελτιωμένο τόσο ως προς τη δομή όσο και κυρίως ως προς το περιεχόμενό του. Θα αποτελέσει, όπως πιστεύουμε, σημαντικό βοήθημα για τους πρωτοετείς τεχνολόγους σπουδαστές των Τ.Ε.I.. Το ερέθισμα για την έκδοση του παρόντος υπήρξε η ανάγκη πληρέστερης και κατά το δυνατό σφαιρικότερης αντιμετώπισης των δυσκολιών, που παρουσιάζει για το σπουδαστή το εργαστήριο φυσικής.
Τη βάση κάθε εργαστηριακής άσκησης αποτελεί, όπως είναι φυσικό, το σύνολο όλων εκείνων των απαιτουμένων θεωρητικών γνώσεων, πάνω στις οποίες στηρίζεται το πείραμα και οι οποίες βοηθούν στην κατανόησή του. Η απλή λήψη μετρήσεων χωρίς τη κατανόηση της σκοπιμότητάς τους και του τρόπου επεξεργασίας τους δε βοηθά παρά ελάχιστα τον ασκούμενο σπουδαστή. Επιπλέον η ανάγκη της διευκόλυνσης της προσπάθειας των σπουδαστών στην ανεύρεση και επιλογή όλων των θεωρητικών γνώσεων, απετέλεσε βασικό κριτήριο για το περιεχόμενο του παρόντος βιβλίου.
Έτσι, βασικό μέρος κάθε εργαστηριακής άσκησης αποτελεί το πρώτο τμήμα τις "Βασικές θεωρητικές γνώσεις". Αποτελεί, μια κατά το δυνατόν, πλήρη επεξεργασία, από θεωρητικής σκοπιάς, του υπό μελέτη αντικειμένου και σε στάθμη τέτοια, που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις δυνατότητες του αναγνώστη.
Το πρώτο τμήμα ακολουθείται από το τμήμα "Χρησιμοποιούμενα όργανα" που αναφέρει και περιγράφει τα όργανα και τις διατάξεις που χρησιμοποιούνται.
Τέλος το τρίτο τμήμα "Διαδικασία λήψης μετρήσεων" περιλαμβάνει τις διαδοχικές ενέργειες που προτείνονται για τη λήψη και επεξεργασία των μετρήσεων. Ο σκοπός κάθε άσκησης εξυπηρετείται επίσης με τη βοήθεια εικόνων, σχημάτων, διαγραμμάτων, πινάκων μετρήσεων κ.λπ.
Η επιλογή των ασκήσεων έχει γίνει με τρόπο που να καλύπτεται ένα ευρύ φάσμα θεμάτων .Έτσι το πρώτο μεν τεύχος του βιβλίου αναφέρεται σε θέματα μηχανικής, ακουστικής, θερμότητας και οπτικής, το δε δεύτερο τεύχος σε θέματα ηλεκτρισμού, μαγνητισμού και νεώτερης Φυσικής.


24χ17 εκ., 462 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Αριθμός τόμου: 1
Ταξινόμιση DDC: 530.07 (Φυσική - Σπουδή και διδασκαλία (Ανώτερη))
ISBN: 978-960-319-259-6
ISBN (10ψήφιο): 960-319-259-7
Βάρος: 0.861 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2005
Γράψε τη δική σου κριτική
23.94
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

21.31
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.