Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Εργαστήριο ηλεκτρικών μηχανών
(Εργαστηριακές ασκήσεις για μετασχηματιστές και ηλεκτρικές μηχανές Σ.Ρ.)
Συγγραφέας:   Γεώργιος Α. Πολλάλης


Εργαστήριο ηλεκτρικών μηχανών
Το βιβλίο αυτό έχει σκοπό την Πειραματική Εφαρμογή της Θεωρίας των Ηλεκτρικών Μηχανών Ι και απευθύνεται στον σπουδαστή Ηλεκτρολόγο αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο να ασχοληθεί σοβαρά, επιστημονικά και πειραματικά με τη μελέτη των Ηλεκτρικών Μηχανών.
Αποτελείται από δυο ενότητες (μέρη), όπου:
-Στο Α ΄ Μέρος περιλαμβάνονται Εργαστηριακές Ασκήσεις, που αναφέρονται στη λειτουργία των Μετασχηματιστών, ενώ
-Στο Β΄ Μέρος περιλαμβάνονται Εργαστηριακές Ασκήσεις, που αναφέρονται στη λειτουργία των Ηλεκτρικών Μηχανών Σ.Ρ .(Γεννητριών Κινητήρων).
΄Εκρινα σκόπιμο να συμπεριλάβω σε κάθε εργαστηριακή άσκηση (Πείραμα), κάποιες
γενικές πληροφορίες και οδηγίες, (με απλό και πρακτικό τρόπο ), που απορρέουν από τις γνώσεις και εμπειρίες τις οποίες αποκόμισα από το 1965 μέχρι σήμερα, που ασχολούμαι με την Ηλεκτρολογία και ειδικότερα με τις Ηλεκτρικές Μηχανές.
Θεώρησα απαραίτητες αυτές τις πληροφορίες και οδηγίες, (υπενθυμίζοντας κάποιους βασικούς νόμους της Φυσικής, στους οποίους στηρίζεται η "αρχή- λειτουργίας" των ηλεκτρικών μηχανών), για την καλύτερη κατανόηση, διεξαγωγή και εμπέδωση κάθε πειράματος.
Από τη θέση αυτή ευχαριστώ τον αγαπητό συνάδελφο -καθηγητή στο τμήμα Ηλεκτρολογίας του ΤΕΙ Πειραιά κ. Κωνσταντίνο Κολοβό, που με τις εύστοχες παρατηρήσεις του συνέβαλε στη διαμόρφωση της έκδοσης αυτού του βιβλίου.
Επίσης, ευχαριστώ το σπουδαστή μου, Ηλεκτρολόγο του τμήματος Ηλεκτρολογίας του Τ .Ε.I. Πειραιά, Κοσμά Λαζαρίδη που συνέβαλε με τη βοήθεια του ΗΙΥ στην ταχύτερη παρουσίαση αυτού του εκπαιδευτικού βοηθήματος.
Τελευταία, θα ήθελα να ευχαριστήσω τη σύζυγό μου Μαρούλα Παπαχρήστου για την υπομονή και την ανοχή της κατά την περίοδο της διαμόρφωσης αυτού του βιβλίου.
Με την ελπίδα ότι το βιβλίο αυτό θα ανταποκριθεί ικανοποιητικά στις απαιτήσεις σας και θα βοηθήσει αποτελεσματικά στην πειραματική σας άσκηση στο εργαστήριο των Ηλεκτρικών μηχανών , το παραδίδω στην κρίση σας.
Οι παρατηρήσεις σας είναι ευπρόσδεκτες για μια βελτιωμένη μελλοντική επανέκδοση.
Γεώργιος Α. Πολλάλης


Σημείωση: Ανατύπωση: 2005

24χ17 εκ., 227 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Αριθμός τόμου: 1
Ταξινόμιση DDC: 621.314 (Ηλεκτρικές μηχανές)
ISBN: 978-960-411-453-5
ISBN (10ψήφιο): 960-411-453-0
Βάρος: 0.447 κιλά
Εκδότης: Ίων
Έτος Κυκλοφορίας: 2004
Γράψε τη δική σου κριτική
15.28
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

11.92
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.