Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Το ηλεκτρολογικό σχέδιο
(Φωτισμός, ασθενή ρεύματα, θέρμανση, ανορθωτικές διατάξεις, μηχανές D.C., μηχανές Α.C., περιελίξεις A.C. και D.C., μετασχηματιστές)
Συγγραφέας:   Ανδρέας Γούτης


Το ηλεκτρολογικό σχέδιο
Τα τελευταία χρόνια, παρατηρούμε μια θεαματική εξέλιξη των τεχνολογικών επιτευγμάτων, σε σημείο που να είναι αδύνατη η άμεση ενημέρωση και φυσικά η διδασκαλία των νέων τεχνολογιών .
Όταν το 1977 έγραψα το πρώτο βιβλίο "ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ" για τις τότε ανάγκες της ΑΣΕΤΕΜ/ΣΕΛΕΤΕ, θεωρήθηκε από πολλούς σαν πρωτοποριακό, μιας και υπήρχε σχετικό κενό στο συγκεκριμένο:χώρο της τεχνικής βιβλιογραφίας. Έτσι, αρκετές σειρές ηλεκτρoλόγων, όλων των βαθμίδων, διδάχθηκαν και εφάρμοσαν αυτά που περιλάμβανε αυτό το βιβλίο.
Με την πάροδο των ετών, σιγά-σιγά, καθιερώθηκαν και έγιναν εφαρμογές καθημερινής ρουτίνας, σύγχρονα συστήματα, τα οποία θεωρούνται σαν μοναδικά και δεδομένα, απ΄ τις σημερινές γενιές.
Ζωντανό παράδειγμα, αποτελεί η χρήση του υπολογιστή τσέπης.
Ποιος νέος σήμερα γνωρίζει την ύπαρξη του λoγαριθμικoύ κανόνα; Στο χώρο των ηλεκτρολογικών εφαρμογών και ιδιαίτερα στις βιομηχανικές εφαρμογές, τα "Ηλεκτρονικά Ισχύος" στερεάς κατάστασης και οι "Προγραμματιζόμενοι Λογικοί Ελεγκτές" (,PLC) , αντικατέστησαν πλήρως τα συμβατικά κυκλώματα (όπως χειροκίνητες μεταβλητές αντιστάσεις, ανορθωτές υδραργύρου, ...), σε σημείο όπου σε σύγχρόνες βιομηχανικές μονάδες, όλοι οι έλεγχοι να πραγματοποιούνται απ΄ το κέντρο ελέγχου, μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή. Αυτή η μικρή επανάσταση, στηρίχθηκε, στη θεαματική βελτίω- ση και μείωση του κόστους κάποίων βασικών δομικών στοιχείων, όπως τα θυρίστορ, τα Τρανζίστορ ισχύος και τα ολοκληρωμένα κυκλώματα. Σημειώνεται ότι για τα τελευταία, η βελτίωση σε αριθμό κυκλωμάτων και διαστάσεις, είναι ασύλληπτη. [...]
(από τον πρόλογο του βιβλίου)


24χ17 εκ., 271 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Αριθμός τόμου: 1 από 2
ISBN Set: 960-411-199-Χ
ISBN13 Set: 978-960-411-199-2
Ταξινόμιση DDC: 621.31 (Ηλεκτρολογία - Μηχανολογία )
ISBN: 978-960-411-200-5
ISBN (10ψήφιο): 960-411-200-7
Βάρος: 0.563 κιλά
Εκδότης: Ίων
Έτος Κυκλοφορίας: 2004
Γράψε τη δική σου κριτική
18.35
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

14.31
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.