Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Σύγχρονη μικροοικονομική θεωρία

Σύγχρονη μικροοικονομική θεωρία
Φιλοδοξία του βιβλίου αυτού είναι να δώσει στους φοιτητές των Πανεπιστημιακών Οικονομικών Σχολών μια κατανοητή και εύχρηστη ολοκληρωμένη παρουσίαση της μικροοικονομικής θεωρίας, η οποία παρουσιάζεται σχεδόν σε όλα τα εγχειρίδια του εξωτερικού.
Κατά τη συγγραφή των διάφορων θεμάτων που αναλύονται στο βιβλίο αυτό χρησιμοποιήσαμε το διαγραμματικό και μαθηματικό τρόπο παρουσίασης και τούτο, διότι πιστεύουμε ότι η χρησιμοποίηση των μαθηματικών εξασφαλίζει την αυστηρή ανάλυση των διάφορων οικονομικών προβλημάτων. Έτσι, οι φοιτητές θα αντιληφθούν ότι τα μαθηματικά δεν είναι σωστό να θεωρούνται σαν μια άλλη διαφορετική επιστήμη, αλλά σαν μια επιστήμη «εργαλείο» που θα τους βοηθήσει να κατανοήσουν και να διεισδύσουν ακόμη περισσότερο στο σύνθετο κόσμο της επιστήμης που σπουδάζουν, δηλαδή της οικονομικής επιστήμης. Κατά συνέπεια, είναι περισσότερο απαραίτητο ο φοιτητής να γνωρίζει στοιχεία διαφορικού λογισμού και κυρίως τις έννοιες των παραγώγων, της συνάρτησης και τη διαδικασία μεγιστοποίησης-ελαχιστοποίησης συναρτήσεων (χωρίς περιορισμό και με περιορισμό), όπως και στοιχεία Γραμμικής Άλγεβρας, η οποία, σήμερα, πλέον χρησιμοποιείται σε ευρεία κλίμακα στην Οικονομική Επιστήμη.
Το καινοτόμο στοιχείο της παρούσας έκδοσης είναι ότι περιλαμβάνει θέματα μεταπτυχιακού επιπέδου, όχι βέβαια σε προχωρημένο επίπεδο, όπως είναι η συμπεριφορά του καταναλωτή υπό καθεστώς αβεβαιότητας, οι αβέβαιες αγορές, η ασύμμετρη πληροφόρηση και η διαχρονική θεώρηση επένδυσης-κατανάλωσης. Επίσης στην έκδοση αυτή περιλαμβάνεται η Γραμμική Οικονομική Ανάλυση (Γραμμικός Προγραμματισμός, Ανάλυση Δραστηριότητας και Ανάλυση Εισροών-Εκροών). [...] (από τον πρόλογο του βιβλίου)

24χ17 εκ., 990 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 338.5 (Μικροοικονομική)
ISBN: 978-960-351-647-7
ISBN (10ψήφιο): 960-351-647-3
Βάρος: 1.791 κιλά
Εκδότης: Σταμούλη Α.Ε.
Έτος Κυκλοφορίας: 2006
Γράψε τη δική σου κριτική
61.15
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

55.04
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Παλαιολόγος, Γιάννης Μ.
Ο Γιάννης Παλαιολόγος είναι Αν. Καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά. Διδάσκει τα μαθήματα Μικροοικονομική Ι και ΙΙ, Ειδικά Θέματα Μικροοικονομικής, και Θεωρία Οικονομικής Πολιτικής. Επίσης, έχει διδάξει στο παρελθόν Μακροοικονομική Θεωρία. Είναι μέλος πολλών επιστημονικών εταιρειών και τακτικός συνεργάτης διεθνών περιοδικών. Είναι συγγραφέας πολλών άρθρων, μονογραφιών και τριών βιβλίων. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤ & Τ).

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.