Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Εξελίξεις και προοπτικές της ευρωπαϊκής οικονομικής ολοκλήρωσης

Εξελίξεις και προοπτικές της ευρωπαϊκής οικονομικής ολοκλήρωσης
Η διαδικασία της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Ολοκλήρωσης αποτελεί το πιο προχωρημένο και φιλόδοξο σχήμα οικονομικής συνεργασίας μεταξύ κρατών. Μέσα από την ανάλυση που επιχειρείται στα επτά κεφάλαια του βιβλίου, παρουσιάζονται οι κύριοι τομείς της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Ολοκλήρωσης, όπως αυτοί διαμορφώθηκαν μετά από μισό αιώνα εξελικτικής διαδικασίας και κοινής προσπάθειας.
Ο συγγραφέας αναλύει τις βασικές δομές και λειτουργίες του Ευρωπαϊκού οικονομικού οικοδομήματος, τις κινητήριες δυνάμεις των εξελίξεων και προοπτικών της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, τις πηγές και τη φιλοσοφία που καθορίζει το πλήθος των Ευρωπαϊκών πολιτικών.
Επίσης, ποιοτικά άλματα και μεγάλοι σταθμοί της Ευρωπαϊκής οικονομικής ολοκλήρωσης, όπως η ολοκλήρωση της Ενιαίας Εσωτερικής Αγοράς, η ΟΝΕ, η πρόσφατη διεύρυνση και επανένωση της Ευρώπης εξετάζονται διεξοδικά; από τον συγγραφέα, οδηγώντας σε μια πλήρη "αποκωδικοποίηση" του οικονομικού γίγνεσθαι στο ευρωπαϊκό περιβάλλον.
Το βιβλίο συνιστά ένα χρήσιμο βοήθημα για τη διερεύνηση της Ευρωπαϊκής πραγματικότητας, των τάσεων και προοπτικών της, των νέων δεδομένων που τη συνθέτουν. Αποτελεί όμως παράλληλα και οδηγό για τη θέση και τους στόχους της χώρας μας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

24χ17 εκ., 207 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 382 (Ευρωπαϊκή Ένωση)
ISBN: 978-960-351-652-1
ISBN (10ψήφιο): 960-351-652-Χ
Βάρος: 0.411 κιλά
Εκδότης: Σταμούλη Α.Ε.
Έτος Κυκλοφορίας: 2006
Γράψε τη δική σου κριτική
15.28
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

13.75
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Σωτήρης Θεοδωρόπουλος είναι επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Διδάσκει Οικονομική Θεωρία, Θεωρία και Πολιτική της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Ολοκλήρωσης και Οικονομικά της Ρύθμισης στο Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών. Έχει κάνει οικονομικές σπουδές στα πανεπιστήμια Αθηνών και Στοκχόλμης. Εργάστηκε για πολλά χρόνια σαν οικονομικός σύμβουλος σε οικονομικά υπουργεία και συμμετείχε σε όργανα και επιτροπές επεξεργασίας θεμάτων οικονομικής πολιτικής. Συμμετείχε τόσο στο σχεδιασμό όσο και στην εφαρμογή της πρόσφατης μεταρρύθμισης του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ως Πρόεδρος του Περιφερειακού Συστήματος Υγείας και Πρόνοιας Δυτικής Ελλάδος (2001-2004). Έχει γράψει πολλά άρθρα και μελέτες που αφορούν τα προβλήματα του Δημόσιου Τομέα και τις πολιτικές αντιμετώπισής τους.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.