Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Εγχειρίδιο αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών και καταστροφών
Συγγραφέας:   Σπύρος Α. Διονυσιάδης


Εγχειρίδιο αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών και καταστροφών
Είναι δεδομένο ότι καθημερινά ο άνθρωπος εκτίθεται σε διάφορους κινδύνους, οι οποίοι προέρχονται από έκτακτες καταστάσεις ή καταστροφικά γεγονότα. Όπως επίσης είναι γεγονός ότι λόγω της τεχνολογικής εξελίξεως, δημιουργούνται νέες μορφές κινδύνων ή πολλαπλασιάζονται οι ήδη υπάρχουσες. Παράλληλα η αύξηση της κοινωνικής βίας και π αστάθεια στην περιοχή μας, επιβαρύνουν το όλο πρόβλημα.
Αυτές είναι οι παράμετροι που με οδήγησαν στο να ασχοληθώ με το θέμα, με σκοπό την ενημέρωση του μη ειδικού, κατά τρόπο ρεαλιστικό, απλό και επιστημονικά τεκμηριωμένο, τόσο ως προς την ερμηνεία κάθε σχετικού κινδύνου. όσο και ως προς τα μέτρα αυτοπροστασίας που πρέπει να έχει υπ΄ όψη του.
Οι δυσκολίες που αντιμετώπισα ήταν ποικίλες. Έπρεπε να γραφεί ένα κείμενο με επιστημονικό θέματα και ορολογίες, που όμως όφειλε να εκφραστεί σε γλώσσα κατανοητή από τους μη ειδικούς, χωρίς ταυτόχρονα να αλλοιώνεται η απόδοση των σωστών εννοιών. Σε αρκετές δε περιπτώσεις τα στοιχεία ήταν όχι μόνο δυσεύρετα, αλλά και αλληλοσυγκρουόμενα. γιατί και στο διεθνή ακόμη χώρο είναι θέματα για τα οποία δεν υπάρχουν πλήρως τεκμηριωμένα δεδομένα. Γεγονός που ανάγεται σε δύο κύρια αίτια. Το ένα είναι η έλλειψη επαρκούς πρακτικής εμπειρίας π.χ. πυρηνικό ατύχημα. Το άλλο είναι ότι ορισμένα περιστατικά "τροποποιούνται" λόγω της επερχόμενης τεχνολογικής εξελίξεως, ή της ακολουθουμένης μεθοδολογίας, π.χ. τρομοκρατικές πράξεις.
Το σύγγραμμα. αφού ολοκληρώθηκε, υποβλήθηκε στους κατά θέμα αρμόδιους φορείς για να αξιολογηθεί, και ελήφθησαν οι επισυναπτόμενες εκτιμήσεις.
Είναι βέβαιο ότι. αν το εγχειρίδιο μελετηθεί, και εφαρμοστούν οι περιεχόμενες οδηγίες, θα συμβάλλουν ουσιαστικό στον περιορισμό ανθρωπίνων θυμάτων και στη μείωση υλικών ζημιών.
Εύχομαι πάντως, οι οδηγίες αυτές να χρειαστεί να εφαρμοστούν όσο το δυνατόν λιγότερες φορές.


Σημείωση: Ανατύπωση: 2005 ISBN στο οπισθόφυλλο: 960-405-997-1 Έχει τιμηθεί με το Βραβείο Υπουργείου Προεδρίας

24χ17 εκ., 320 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 904.5 (Καταστροφές, Φυσικές), 613.69 (Επιβίωση)
ISBN: 978-960-405-431-2
ISBN (10ψήφιο): 960-405-431-7
Βάρος: 0.62 κιλά
Εκδότης: Ίων
Έτος Κυκλοφορίας: 1997
Γράψε τη δική σου κριτική
18.35
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

14.31
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Σπύρος Διονυσιόδης είναι πτυχιούχος της Ανώτατης Βιομηχανικής Σχολής Πειραιά, με ειδίκευση στα Ναυτιλιακά. ΄Εχει παρακολουθήσει διάφορα Σεμινάρια σε θέματα Μάνατζμεντ, Οργάνωσης και λειτουργίας της Διοίκησης, Παρακίνησης Ανθρώπινου Δυναμικού, Κοστολόγησης και Ελέγχου Διαχείρισης και Δημιουργικής. Εργάζεται στο Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας, όπου υπηρέτησε σε διάφορες θέσεις, μεταξύ των οποίων και σε εκείνη του Διευθυντή της Διεύθυνσης Μελετών -Προγραμματισμού. Η κοινωνική του προσφορά εστιάζεται στη συνεχή και μακρόχρονη υπηρεσία του στο Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, όπου από το 1970 ασχολήθηκε ειδικά και με τα θέματα ΄Εκτακτων Περιστατικών. ΄Εχει παρακολουθήσει ειδικές εκπαιδεύσεις και σεμινάρια σχετικά με Πυρόσβεση, Παροχή επειγουσών πρώτων βοηθειών και διάσωση. Είναι πτυχιούχος της Πανελλήνιας Ειδικής Σχολής των Ομάδων άμεσης βοήθειας του Σ.Ε.Π., των οποίων είναι και ο ιδρυτής. Για την εν γένει κοινωνική του προσφορά έχει τιμηθεί με τρία μετάλλια από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων. Του έχει απονεμηθεί το Β΄ βραβείο από το Υπουργείο Προεδρίας της Κυβέρνησης, σε πανελλήνιο διαγωνισμό, τόσο για το σύγγραμμα "Εγχειρίδιο αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών και καταστροφών", όσο και για παράλληλη μελέτη που αφορά στην αναδιοργάνωση του υφιστάμενου συστήματος αντιμετώπισης των έκτακτων και καταστροφικών περιστατικών, από πλευράς πολιτείας.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.