Frappé Nation
zoom in
32.61€ -10% 29.35€

Ο Αμερικανός Ντάνιελ Γιανγκ, κριτικός εστιατορίων στην εφημερίδα «New York Daily News» και συγγραφέας βιβλίων για τα ιστορικά καφέ του Παρισιού, ενώνει τις δυνάμεις του με την ελληνικής καταγωγής Βρετανίδα Vivian Constantinopolis, επιμελήτρια του λονδρέζικου εκδοτικού οίκου «Reaction Books», με ειδίκευση στις τέχνες και την Ιστορία της Τέχνης. Και οι δυο τους είναι... φαν της «εμπειρίας φραπέ» και οδηγούμενοι από την αχόρταγη περιέργεια και το πάθος τους για κάθε ελληνική γεύση και μυρωδιά έγραψαν ένα βιβλίο που ξεχειλίζει καφεϊνη, δροσιά κι ελληνικό καλοκαίρι.
[...]Η πρώτη αυτή έρευνα για την κουλτούρα του φραπέ παρουσιάζει «τρέντι»αλλά και παραδοσιακές καφετέριες σε όλη την Ελλάδα, αναλύει τη φιλοσοφία και τα μυστικά της παρασκευής του καθώς και την ιστορία του, αλλά δεν στέκεται στα αναμενόμενα. Τολμά να συνδέσει τον φραπέ με την τέχνη του μπλα μπλα («στην οποία οι Ελληνες είναι μετρ από την εποχή της αρχαιότητας», μας διαβεβαιώνουν οι συγγραφείς) και από εκεί επεκτείνεται στην ιστορία του καφέ και στην περιπέτεια του στην Ελλάδα.[...]
[...]Εχει κρατήσει «ζωντανές» ατάκες που δύσκολα θα συναντούσε ο αναγνώστης σε ένα βιβλίο αναφοράς, διατηρώντας τη σοβαρότητα μιας μελέτης και το άρωμα της κουβέντας μιας μεγάλης παρέας που...απολαμβάνει τον φραπέ της.[...]


[Απόσπασμα από κείμενο σε ιστοσελίδα του εκδότη]

Αλεξάνδρα Φιάδα (Μεταφραστής)


Βίβιαν Κωνσταντινοπούλου

Βίβιαν Κωνσταντινοπούλου (Συγγραφέας)

Η Βίβιαν Κωνσταντινοπούλου έχει σπουδάσει Γαλλική Φιλολογία και Θεωρία της Λογοτεχνίας στο University College London. Είναι υπεύθυνη εκδόσεων στον Reaktion Books, τον λονδρέζικο εκδοτικό οίκο που εξειδικεύεται στις καλές τέχνες και την ιστορία του πολιτισμού. Προηγουμένως είχε εργαστεί στον Phaidon Press, με αντικείμενο την ανάθεση εικονογραφημένων μονογραφιών στους τομείς της αρχιτεκτονικής και του ντιζάιν. Γεννημένη στο Λονδίνο από Έλληνες γονείς νιώθει εξίσου πίνοντας τσάι Earl Grey, ελληνικό καφέ και, από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο, φραππέ.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Daniel Young

Daniel Young (Συγγραφέας)

Ο Daniel Young είναι ο συγγραφέας του "The Bistros, Brasseries, and Wine Bars of Paris", συνέχεια της πρώτης του εξερεύνησης στο cafe lifestyle, που ήταν το βιβλίο "The Paris Cafe Cookbook". Είναι επίσης ο συγγραφέας των βιβλίων "Made in Marseille" και "The Rough Guide to New York City Restaurants" και τώρα προετοιμάζει ένα βιβλίο για τους καφέδες όλου του κόσμου. Πρώην κριτικός εστιατορίων για την New York Daily News, έχει γράψει άρθρα περί τη γαστρονομία και τα εστιατόρια για τους The New York Times, The Los Angeles Times, Gourmet Magazine, Bon Appetit Magazine και Conde Nast Traveler. Είναι γέννημα-θρέμα της Νέας Υόρκης.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρόδετο
Σελίδες:
190
Διαστάσεις:
23x25
Βάρος:
0.998 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση