Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Χρόνια ασθένεια και νοσηλευτική φροντίδα
(Μια ολιστική προσέγγιση)

Χρόνια ασθένεια και νοσηλευτική φροντίδα
Η έκδοση του βιβλίου "Χρόνια ασθένεια και νοσηλευτική φροντίδα: Μια ολιστική προσέγγιση" είναι το αποτέλεσμα μιας εργασίας που έγινε με ενδιαφέρον και αγάπη προς τους χρόνιους ασθενείς και από την αίσθηση της υποχρέωσης να μοιρασθώ τη γνώση με τους συναδέλφους νοσηλευτές, επισκέπτες υγείας και άλλους επαγγελματίες υγείας που καθημερινά μοχθούν προσφέροντας τίμημα ψυχής για να παρέχουν καλύτερες φροντίδες στους πάσχοντες συνανθρώπους τους.
Το ερέθισμα για να γραφτεί αυτό το βιβλίο δόθηκε τόσο από προσωπική διαπίστωση ότι υπήρχε μια σχετική δυσχέρεια να βρεθεί στην ελληνική βιβλιογραφία υλικό σχετικό με την ψυχοκοινωνική νοσηλευτική παρέμβαση στον τομέα της χρόνιας ασθένειας και της αποκατάστασης, όσο και από την αγωνιώδη αναζήτηση παρόμοιων συγγραμμάτων από φοιτητές, σπουδαστές και νέους επιστήμονες.
΄Οταν ξεκίνησε η συγγραφή στόχος ήταν το βιβλίο να περιορισθεί αυστηρά στο πρώτο του μέρος, να καλυφθεί δηλαδή το ψυχοκοινωνιολογικό πλαίσιο των νοσηλευτικών παρεμβάσεων που αφορά τη χρόνια ασθένεια και την αναπηρία. Στην πορεία θεωρήθηκε πως για να είναι πιο πλήρες το σύγγραμμα ήταν χρήσιμο να προστεθεί και το δεύτερο μέρος του.
Στο πρώτο μέρος γίνεται παράθεση ορισμών με διασαφηνιστικά σχόλια όσον αφορά τις ευρύτερα χρησιμοποιούμενες έννοιες στον τομέα της αντιμετώπισης της χρόνιας ασθένειας και της αποκατάστασης. Στη συνέχεια αναλύεται πολύπλευρα το θέμα της χρόνιας ασθένειας και της αναπηρίας και ακολουθεί μια αναφορά στο στρες, τις επιδράσεις του στην ασθένεια -αποκατάσταση, και επίσης παρουσιάζονται μερικές συμπεριφορικές τεχνικές αντιμετώπισής του. Παρατίθεται μια ευρεία αναφορά στο ρόλο της κοινότητας για την υγεία και την αποκατάσταση της υγείας των κατοίκων της ενώ ακολουθεί η ανάλυση της λειτουργίας της ομάδας υγείας και αποκατάστασης. Το θεωρητικό πλαίσιο των νοσηλευτικών παρεμβάσεων στην αποκατάσταση αναλύεται ακολουθούμενο από μια εκτενή αναφορά στη νοσηλευτική διεργασία που αποτελεί το πλαίσιο εφαρμογής των θεωριών αυτών στην απoκατάσταση. Παρουσιάζεται επίσης η χρήση της επικοινωνίας και της αγωγής υγείας στη νοσηλευτική παρέμβαση.


Σημείωση: Ανατύπωση: 2005

24χ17 εκ., 266 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 362.173 (Νοσοκόμοι και νοσηλεία )
ISBN: 978-960-286-633-7
ISBN (10ψήφιο): 960-286-633-0
Βάρος: 0.512 κιλά
Εκδότης: Έλλην
Έτος Κυκλοφορίας: 2004
Γράψε τη δική σου κριτική
17.32
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

13.51
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.