Ο ναός της Ιερουσαλήμ
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ο ναός της Ιερουσαλήμ

Η ιστορία του ιερού τόπου χριστιανών, μουσουλμάνων και εβραίων

Simon Goldhill

17.32€ -27% 12.64€
Λίγα κτίρια στον κόσμο έχουν τόση δύναμη να εμπνέουν όσο ο Ναός της Ιερουσαλήμ. Και όμως ο ναός αυτός δεν υπάρχει εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια. Αυτό το εξαιρετικό βιβλίο αφηγείται την ιστορία του μνημείου αυτού και τη σπουδαιότητά του για τους Εβραίους, τους Χριστιανούς και τους Μουσουλμάνους. Ο Ναός ήταν ο κεντρικός θρησκευτικός χώρος των αρχαίων Εβραίων, ένα θαύμα του αρχαίου κόσμου. Καταστράφηκε τη δεκαετία του 70 μ.Χ. από το Ρωμαίο Αυτοκράτορα Τίτο, στα πλαίσια της κατάπνιξης μιας εξέγερσης στην Ιουδαία. Έκτοτε, ο Ναός και η τοποθεσία του επέζησαν στη φαντασία μας - ένα αντικείμενο πόθου για τους Εβραίους, μια θεμελιώδης αλληγορία για τη χριστιανική διανόηση, μια ιερή εικόνα για τους Μουσουλμάνους (Ο Θόλος του Βράχου). Ο Σάιμον Γκόλντιχ εξερευνά τη μοναδική ιστορία του Ναού και τους τρόπους που αυτή παρουσιάστηκε ανάλογα με το θρησκευτικό, πολιτικό και πολιτισμικό πλαίσιο: μια ιστορία που, από τις Σταυροφορίες και μετά, συνέτεινε στο σχηματισμό του σύγχρονου πολιτικού κόσμου.
Θεοδόσης Κοντάκης

Θεοδόσης Κοντάκης (Μεταφραστής)

O Θεοδόσης Κοντάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968. Κατάγεται από την Ιεράπετρα της Κρήτης και τη Θεσσαλονίκη. Έχει ζήσει και εργαστεί ως εκπαιδευτικός σε διάφορα μέρη της Ελλάδας. Έχει εκδώσει δύο ποιητικές συλλογές και μία συλλογή με πεζά κείμενα. Ποιήματά του έχουν δημοσιευθεί στα περιοδικά Πόρφυρας, Πλανόδιον, Κουκούτσι, κ.ά. Έχει μεταφράσει τα βιβλία: "Ο ναός της Ιερουσαλήμ", του Simon Goldhill, "Η Ωραία Ελένη", της Bettany Hughes (μαζί με τον Μάνο Κοντάκη), και "Τρεις μέρες στην Αβάνα", του Robert A. McCabe. Επίσης, ασχολείται με τη μετάφραση ποίησης από τη γερμανική, την ιταλική και την αγγλική γλώσσα. Μεταφράσεις του έχουν δημοσιευθεί σε λογοτεχνικά περιοδικά.

Simon Goldhill

Simon Goldhill (Συγγραφέας)

Ο Σάιμον Γκόλντχιλ είναι καθηγητής της Ελληνικής λογοτεχνίας και Πολιτισμού στο πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ, μέλος του Βασιλικού Κολεγίου και επισκέπτης καθηγητής στα πανεπιστήμια Στάνφορντ και Μίσιγκαν. Είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων, μεταξύ των οποίων: "Reading Greek Traged" (1986), "The poet΄s voice" (1991), "Aeschylus: The Oresteia" (1992), "Foucault΄s virginity" (1995) και "Being Greek Under Rome: Cultural Identity in the Second Sophistic" (2001)
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
211
Διαστάσεις:
24x15
Βάρος:
0.356 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση