Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Εγχειρίδιο χειρουργικής
Συγγραφέας:   Αγάπιος Π. Πετρίδης


Εγχειρίδιο χειρουργικής
Η εμπειρία της διδασκαλίας του μαθήματος της Χειρουργικής, τα τελευταία χρόνια , στα διάφορα τμήματα της Σχολής Επαγγελμάτων υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΠ) του Τ .Ε. 1. της Αθήνας, με έκανε να αντιληφθώ μερικές πραγματικότητες.
Οι σπουδαστές που καλούνται να διδαχθούν το μάθημα, έχουν πολλές απαιτήσεις απ΄ αυτή την διδασκαλία, αλλά ο χρόνος που τους διατίθεται, περιορίζεται σε ένα μόνο εξάμηνο υπάρχει έλλειψη ενός επίτομου, μικρού εγχειριδίου που να περιλαμβάνει όλη την γνώση της χειρουργικής, να μην απευθύνεται σε γιατρούς και να μην είναι εκλαϊκευμένο.
Ο σπουδαστής της ΣΕΥΠ του ΤΕΙ χρειάζεται ένα συμπυκνωμένο και περιεκτικό εγχειρίδιο που να αναφέρεται στο γνωστικό αντικείμενο της χειρουργικής, να είναι εύκολα κατανοητό αλλά ταυτόχρονα να είναι ένα σημείο εύκολης αναφοράς γι΄ αυτόν αλλά και για τον φοιτητή της Ιατρικής.
΄Εχοντας αυτά κατά νου προσπάθησα και επιχείρησα την συγγραφή αυτού του εγχειριδίου απευθυνόμενος στον σπουδαστή και στον φοιτητή, χωρίς ποτέ να επιδιώξω με αυτό την υποκατάσταση των κλασικών συγγραμμάτων της χειρουργικής, που απευθύνονται άλλωστε στον ειδικό χειρουργό.
Θερμές ευχαριστίες θέλω να απευθύνω στον συνάδελφο, φίλο και συνεργάτη αναισθησιολόγο κ. Βασίλη Κανιάρη για την βοήθειά του στην συγκέντρωση στοιχείων και την συγγραφή του κεφαλαίου της Αναισθησιολογίας και στον φίλο και συνάδελφο ουρολόγο κ. Κλεομένη Οικονόμου για την συμβολή του στο κεφάλαιο των ουρολογικών προβλημάτων του ενήλικα .
Ελπίζω και εύχομαι αυτό το εγχειρίδιο να εκπληρώσει τους στόχους του και να καταστεί ένα πραγματικό βοήθημα για τον σπουδαστή και για όποιον άλλον θελήσει να προσφύγει σε αυτό για βοήθεια.
(πρόλογος της 1ης έκδοσης)


Σημείωση: Ανατύπωση: 2005

24χ17 εκ., 331 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 617 (Χειρουργική)
ISBN: 978-960-286-853-9
ISBN (10ψήφιο): 960-286-853-8
Βάρος: 0.648 κιλά
Εκδότης: Έλλην
Έτος Κυκλοφορίας: 2004
Γράψε τη δική σου κριτική
25.48
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

19.87
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.