Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Τετράδιο πολιτιστικών σχολικού έτους 2004-2005

Τετράδιο πολιτιστικών σχολικού έτους 2004-2005
Τα ευεργετικά αποτελέσματα των νέων σχολικών δραστηριοτήτων γίνονται χρόνο με το χρόνο όλο και περισσότερο ορατά.
Το σχολείο έπαψε να είναι ο κλειστός -και κάποτε ασφυκτικός- χώρος της παροχής των εγκυκλίων και μόνον γνώσεων. Αντίθετα, στους μαθητές δίνεται πλέον η ευκαιρία να κινηθούν παράλληλα και στο φυσικό τους περιβάλλον, να μελετήσουν την ιστορία και τις παραδόσεις του τόπου τους, καθώς επίσης να προβληματιστούν και να προτείνουν λύσεις για ζητήματα που απασχολούν τον κοινωνικό τους περίγυρο, ώστε να καταστούν οι αυριανοί υπεύθυνοι πολίτες. Και ακόμα -και αυτό έχει ίσως τη μεγαλύτερη σημασία από απόψεως ψυχοπαιδαγωγικής- τους παρέχεται η δυνατότητα να ασχοληθούν με ζητήματα, τα οποία τους εκφράζουν, τους συγκινούν και τους ευχαριστούν, και να ανακαλύψουν, αναπτύξουν και αξιοποιήσουν, στη συνέχεια, δυνατότητες και δεξιότητες που διαθέτουν, τόσο για το προσωπικό τους, όσο και το γενικότερο συμφέρον.
Ειδικότερα δε στον τομέα των πολιτιστικών δραστηριοτήτων (μουσική, ζω- γραφική, θέατρο, κινηματογράφος, κ.τ.λ.), οι παρεχόμενες στους μαθητές δυνατότητες και ευκαιρίες είναι ακόμα περισσότερες. Με τους σχολικούς δε καλλιτεχνικούς αγώνες που έχουν θεσπιστεί, οι μαθητές επί πλέον εθίζονται στην αυτοπειθαρχία, στην ομαδική προσπάθεια και προσφορά, και στην αναγνώριση και εκτίμηση της αξίας των άλλων, ανεξαρτήτως εθνικότητας ή φυλής.
Οι μαθητές και οι καθηγητές του Νομού μας αναλαμβάνουν με -συγκινητική μάλιστα συχνά- προθυμία τέτοιες δραστηριότητες, για τις οποίες έχουν κατ επανάληψη καταλάβει και επίζηλες θέσεις στους σχετικούς διαγωνισμούς. Για τούτο και οφείλουμε και από τη θέση αυτή να τους συγχαρούμε, και να τους ευχηθούμε δύναμη και κουράγιο -αφού η διάθεσή τους είναι δεδομένη- για ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες.
Κωνσταντίνος Ε. Φραγκομίχαλος
Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων


Σημείωση: Εκτός εμπορίου. Χορηγός έκδοσης: Ιχθυοκαλλιέργειες Forkys.

29χ21 εκ., 120 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Χίος
Ταξινόμιση DDC: 370.01 (Εκπαίδευση και τέχνη), 373 (Εκπαίδευση, Δευτεροβάθμια)
Άλλα πρόσωπα: Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου (Φορέας) , Στέλλα Τσιροπινά (Επιμελητής) ,
ISBN: 978-960-8262-68-3
ISBN (10ψήφιο): 960-8262-68-2
Βάρος: 0.332 κιλά
Εκδότης: Άλφα Πι
Έτος Κυκλοφορίας: 2005
Γράψε τη δική σου κριτική
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

8.07
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.