Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Κτιριακές ηλεκτρικές εγκαταστάσεις
(Σύμφωνα με το ΕΛΟΤ HD384)
Συγγραφέας:   Νίκος Μ. Κιμουλάκης


Κτιριακές ηλεκτρικές εγκαταστάσεις
Το αντικείμενο των Κτιριακών Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων, αποτελεί σημαντικό τομέα των ηλεκτροτεχνικών εφαρμογών και ένα από τα βασικά πεδία δραστηριοποίησης τόσο των μηχανικών και τεχνικών της ειδικότητας του ηλεκτρολόγου, όσο και συγγενών ειδικοτήτων που εμπλέκονται με το αντικείμενο των κτιριακών εγκαταστάσεων γενικότερα.
Οι τεχνολογικές εξελίξεις σε συνδυασμό με τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες σε ηλεκτρική ενέργεια που έχει μια σύγχρονη κτιριακή εγκατάσταση, επιβάλλουν την οργανωμένη, τυποποιημένη και μεθοδική προσέγγιση του ζητήματος των Κτιριακών Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων .
Στο παρόν σύγγραμμα ερμηνεύονται και αναλύονται όλες οι παράγραφοι του ελληνικού πρότυπου ΕΛΟΤ HD384, που από τις αρχές του 2006 ρυθμίζει τα ζητήματα των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων .
Με κεντρικό άξονα το πρότυπο ΕΛΟΤ HD384 "Απαιτήσεις για ηλεκτρικές εγκαταστάσεις", περιγράφονται οι κανόνες μελέτης, σχεδίασης, υλοποίησης, επιθεώρησης και συντήρησης των σύγχρονων κτιριακών ηλεκτρικών εγκαταστάσεων, ενώ επιπλέον γίνονται αναλυτικές αναφορές και σε άλλα πρότυπα που αφορούν σε συσκευές, υλικά, διατάξεις και μεθοδολογίες.
Ζητήματα όπως η ασφάλεια και η προστασία ατόμων και εξοπλισμού, ο σχεδιασμός, η υλοποίηση, η λειτουργικότητα και ο έλεγχος μιας ηλεκτρικής εγκατάστασης αλλά και θέματα που αφορούν στην βέλτιστη εκμετάλλευση της ηλεκτρικής ενέργειας, μελετώνται και αναλύονται μέσω παραδειγμάτων και με την βοήθεια αναλυτικών σχημάτων, διαγραμμάτων και εύχρηστων πινάκων, σύμφωνα πάντα με τα όσα επιβάλλονται από τις ισχύουσες προδιαγραφές.[...]
(από τον πρόλογο του βιβλίου)

24χ17 εκ., 337 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 621.31 (Ηλεκτρολογία - Μηχανολογία )
ISBN: 978-960-7530-71-4
ISBN (10ψήφιο): 960-7530-71-3
Βάρος: 0.665 κιλά
Εκδότης: Παπασωτηρίου
Έτος Κυκλοφορίας: 2006
Γράψε τη δική σου κριτική
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon
Εξαντλήθηκε
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Κιμουλάκης, Νίκος Μ.
Ο Νίκος Μ. Κιμουλάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966. Είναι παντρεμένος και έχει μια κόρη. Είναι Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και Πτυχιούχος Εκπαιδευτικός Τεχνολόγος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός της Α.Σ.Ε.ΤΕ.Μ.Ι Σ.Ε.Λ.Ε.Τ.Ε. Το ερευνητικό του έργο, το οποίο άρχισε να αναπτύσσεται κατά τη διάρκεια εκπόνησης της Διδακτορικής του διατριβής στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Ε.Μ.Π., επικεντρώνεται στις εφαρμογές των ηλεκτρικών μηχανών σε συστήματα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Επί σειρά ετών Καθηγητής Εφαρμογών στην Ανωτέρα Σχολή Εκπαιδευτικών Τεχνολόγων Μηχανικών (Α.Σ.Ε.ΤΕ.Μ.) της Σ.Ε.Λ.Ε.Τ.Ε. και στην συνέχεια Εργαστηριακός συνεργάτης του Εργαστηρίου Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.) και Καθηγητής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. ΄Εχει κάνει δημοσιεύσεις και ανακοινώσεις σε Διεθνή επιστημονικά συνέδρια, ενώ αρκετά άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε τεχνικά περιοδικά. Είναι τακτικός αρθρογράφος και επιστημονικός σύμβουλος του μηνιαίου τεχνικού περιοδικού "ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ". Είναι μέλος του Μητρώου Εκπαιδευτών του Εθνικού Κέντρου Πιστοποίησης (Ε.ΚΕ.ΠΙΣ.) και μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (Τ.Ε.Ε.).

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.