Στοιχεία μεταλλικών κατασκευών
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Στοιχεία μεταλλικών κατασκευών

Δημητρής Σ. Σοφιανόπουλος

25.48€ -15% 21.66€

Στη επιστήμη του Πολιτικού Μηχανικού οι μεταλλικές κατασκευές διαδραματίζουν πρωτεύοντα ρόλο, και εφαρμόζονται με επιτυχία τόσο από μακρού χρόνου διεθνώς όσο και τελευταία στη χώρα μας ειδικά σε έργα μεγάλης κλίμακας και υψηλών αρχιτεκτονικών αλλά και καθαρά δομοστατικών απαιτήσεων. Δοθέντων των πλεονεκτημάτων των δυο κύριων μεταλλικών δομικών υλικών, του χάλυβα και των κραμάτων αλουμινίου, κρίνεται επιβεβλημένη η περιεκτική συλλογή και παράθεση ενός συνόλου απαραίτητων σχετικών γνώσεων, οι οποίες δύσκολα απαντώνται σε ένα μοναδικό εγχειρίδιο. Οι γνώσεις αυτές αφορούν τις σπουδαιότερες ιδιότητες των ως άνω δομικών υλικών, την ανέγερση των μεταλλικών κατασκευών ( είτε από δικτυωτούς ή ολόσωμους επίπεδους φορείς είτε από δικτυωτούς φορείς στο χώρο), την μόρφωση και υπολογισμό συνδέσμων δυσκαμψίας και ιδιαίτερα τις δικτυωτές χωρικές μεταλλικές κατασκευές (επίπεδες εσχάρες και θόλους), γνώσεις οι οποίες αποτελούν το περιεχόμενο του παρόντος .
Τούτο απαρτίζεται από τέσσερα επί μέρους Κεφάλαια και σκοπό έχει να αποτελέσει βοήθημα στους τελειόφοιτους σπουδαστές Δομοστατικής κατεύθυνσης των Πολυτεχνικών Σχολών και Τμημάτων αλλά και στους συναδέλφους Μηχανικούς, και να καταδείξει τις πηγές εκείνες περαιτέρω εις βάθος άντλησης πληροφοριών και γνώσεων.

Στο τέλος δε παρατίθεται και ένα ειδικό λεξικό των κυριότερων ελληνικών και αγγλικών όρων περί τις μεταλλικές κατασκευές, που δύναται να καταστεί χρήσιμο για περαιτέρω εμβάθυνση στη διεθνή βιβλιογραφία.

Δημητρής Σ. Σοφιανόπουλος

Δημητρής Σ. Σοφιανόπουλος (Συγγραφέας)

Ο Δnμήτρns Ι. Σοφιανόπουλος είναι Διδάκτωρ Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π. με πλούσια ακαδημαϊκή δραστηριότητα και μεγάλη προπτυχιακή και μεταπτυχιακή διδακτική εμπειρία στις επιστημονικές περιοχές των μεταλλικών κατασκευών και της γραμμικής και μη γραμμικής στατικής και δυναμικής ευστάθειας δομικών συστημάτων. Έχει δημοσιεύσει πληθώρα σχετικών άρθρων σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά διεθνών και εθνικών συνεδρίων με κριτές, ενώ επαγγελματικά δραστηριοποιείται ως μελετητής δημοσίων και ιδιωτικών έργων είτε σαν ελεύθερος επαγγελματίας (από το 1984) είτε σαν επιτελής μηχανικός του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Πολεμική Αεροπορία (από το 1987), με ειδίκευση στις κατασκευές από χάλυβα και αλουμίνιο. Διδάσκει μεταλλικές κατασκευές και ελαστική ευστάθεια ως συμβασιούχος αναπληρωτής καθηγητής (Π.Δ. 407/80) στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας από το 1998, ενώ έχει διατελέσει και ως διδάσκων (2001, 2003) στο διατμηματικό πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών του Ε.Μ.Π. "Δομοστατικός Σχεδιασμός και Aνάλυση των Κατασκευών" στο γνωστικό αντικείμενο της προχωρημένης στατικής και δυναμικής ευστάθειας των κατασκευών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
150
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.332 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση