Θέατρο
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Θέατρο

Τραγωδίες, μια καινούργια άποψη των μύθων: Μήδεια αυτοπυρπολούμενη. Άτοσσα μαινόμενη. Λάιος αυτοκτόνος. Η δίκη του Ορέστη

Ντίνος Ταξιάρχης

15.90€ -10% 14.31€
  • Διαθέσιμο υπό την προϋπόθεση ύπαρξης αποθέματος στον εκδότη

    Αποστέλλεται σε 2-5 εργάσιμες.

  • ISBN:

    9789608330467

  • Κατηγορίες:

    Θέατρο , Δοκίμια

  • Έτος κυκλοφορίας

    2006

  • Εκδότης

    Δρόμων

[...] Ο τραγικός ποιητής παίρνει το μύθο του και του δίνει μεγαλείο με την ποίησή του και κάνει την τραγωδία του ουσία πανανθρώπινη... παίρνει στα χέρια του την ύλη και την πλάθει. Την ανεβάζει στο ανώτερο επίπεδο της ζωής που λέγεται τέχνη. Αυτό είναι το σημείο που ο καλλιτέχνης ενώνεται με το θείο!...
Ο Ντίνος Ταξιάρχης εδώ παίζει το δικό του παιχνίδι στον χάρτη του αρχαίου μύθου. Με τους δικούς του κανόνες και τη δική του ποιητική φαντασία ξανάπλασε τους μύθους στις τέσσερις τραγωδίες του.

Ζώης Μπενάρδος (Επιμέλεια)

Ο Ζώης Μπενάρδος γεννήθηκε το 1966 στην Ολυμπία. Σε νεαρή ηλικία εγκαταστάθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε διοίκηση και οικονομία. Το 1990 αποφοίτησε από τη Σχολή Δημοσιογραφίας και ασχολήθηκε με δικές του εκπομπές στο ραδιόφωνο και από το 1992 με την τηλεόραση. Εργάστηκε ως σύμβουλος εκδόσεων. Από το 1989 δημοσιεύει κείμενά του σε περιοδικά και εφημερίδες. Το 2001 ίδρυσε τον εκδοτικό οίκο "Δρόμων" τον οποίο και διευθύνει. Είναι από τα ιδρυτικά μέλη της Ένωσης Πολιτιστικών Συντακτών (Ε.Π.Σ.). Επίσης, είναι τακτικό μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών. Έχει εκδοθεί τα βιβλία του: Ποίηση: - "Σπίθες οργής και φωτιάς", Δίρφος 1985. - "Ώρες γαλήνης", 1986. - "Ερωτογραφίες", Καλέντης 1991. - "33 σκόρπια τετράστιχα", Δρόμων 2009 Παιδικά βιβλία: - "Τα γειτονόπουλα" της Περλ Μπακ, (διασκευή), 1992, - "Η τύχη της ασχημούλας", (παραδοσιακά παραμύθια), 1993.

Ντίνος Ταξιάρχης

Ντίνος Ταξιάρχης (Συγγραφέας)

Ο Ντίνος Ταξιάρχης γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε δραματική τέχνη στη σχολή Εθνικού Θεάτρου. Έχει εκδώσει 36 βιβλία: ποίηση, πεζογραφία, θέατρο. Έργα του έχουν μεταφραστεί: Γαλλικά, Ιταλικά, Αγγλικά, Γερμανικά, Ρουμανικά, Σλοβενικά. Πολλά θεατρικά του έργα ανέβηκαν σε θεατρικές σκηνές της Ελλάδας και του εξωτερικού. Είναι ιδρυτής του "Θεάτρου του Ενός" και με τη συνεργασία της Έλλης Ζούλοβιτς, σαν ερμηνεύτρια των θεατρικών έργων του, έδωσε παραστάσεις σε θέατρα του εξωτερικού. Τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο για το μυθιστόρημά του: "Ένας παράξενος άνθρωπος", καθώς και το βραβείο Θεατρικών Συγγραφέων για τη θεατρική του δράση στο εξωτερικό. Ασκεί κριτική βιβλίου και θεάτρου. Είναι μέλος της Εταιρείας Θεατρικών Συγγραφέων καθώς και του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
4
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
275
Διαστάσεις:
20x14
Βάρος:
0.5 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση