Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Φυλετικές διακρίσεις στην Ευρωπαϊκή ιστορία

Φυλετικές διακρίσεις στην Ευρωπαϊκή ιστορία
Το βιβλίο αυτό, έχει ως στόχο του να θέσει στο ιστορικό τους πλαίσιο φαινόμενα προκατάληψης, διακρίσεων, βίας και αδικίας προς τους "διαφορετικούς", χωρίς να μειώσει τη σχετικότητά τους ή να τα απομονώσει, αλλά περισσότερο να προειδοποιήσει τον αναγνώστη για τις πολλές μορφές που έχουν προσλάβει οι διακρίσεις καθώς και για τις περιπτώσεις, στις οποίες οι διάφορες κοινωνίες έχουν βρει τρόπους για να τις αντιμετωπίσουν.
Τα κείμενα του βιβλίου θέτουν τον αναγνώστη μπροστά στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ανθρώπινη κοινωνία για την πραγματοποίηση του ονείρου μιας ειρηνικής, συνεκτικής, πολυγλωσσικής, πολυπολιτισμικής και πολυεθνικής κοινωνίας.
Το εγχειρίδιο χωρίζεται σε τρία μέρη, ακολουθώντας τρεις διαφορετικές θεματικές κατευθύνσεις.
Το πρώτο μέρος με τίτλο "Ο πολιτισμός και η πολιτική τακτική των διακρίσεων" επιτρέπει στον αναγνώστη να παρατηρήσει πώς μπορούν οι πολιτείες να δημιουργήσουν ή να εκμεταλλευθούν τις διακρίσεις και τις συγκρούσεις, στην επιδίωξή τους για δυναμική στρατηγική.
Το δεύτερο μέρος με τίτλο "Διακρίσεις, Ιμπεριαλισμός και Φασισμός" ερευνά το ζήτημα των φυλετικών και εθνικών διακρίσεων στις αποικιακές αυτοκρατορίες και στα φασιστικά καθεστώτα του 20ου αιώνα.
Το τρίτο μέρος με τίτλο "Γλωσσολογικός και εθνικός πλουραλισμός, παρόν και μέλλον" ερευνά ζητήματα στα οποία οι γλωσσολογικές, εθνικές και θρησκευτικές διαφορές και επιθυμίες για πολιτική αυτονομία έχουν αλληλεπιδράσει ή ακόμα εμπλέκονται η μία με την άλλη.
Ο τόμος αυτός αποτελεί επιστημονικό καρπό του θεματικού δικτύου ιστορίας Clioh/Cliohnet, στο οποίο, αυτή τη στιγμή, συμμετέχουν περισσότερα από εβδομήντα πανεπιστημιακά τμήματα Ιστορίας από όλη την Ευρώπη.


Σημείωση: Πρόλογος: Ιάκωβος Μιχαηλίδης.

24χ17 εκ., 509 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Ευρωπαϊκή Ιστορία
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 305.8 (Φυλετικές διακρίσεις), 305.8 (Ρατσισμός)
Άλλα πρόσωπα: Ιάκωβος Δ. Μιχαηλίδης (Υπεύθυνος Σειράς) , Παρασκευή Αράπογλου (Μεταφραστής) , Gudmundur Halfdanarson (Επιμελητής) ,
ISBN: 978-960-6647-88-8
ISBN (10ψήφιο): 960-6647-88-9
Βάρος: 0.576 κιλά
Εκδότης: Επίκεντρο
Έτος Κυκλοφορίας: 2006
Γράψε τη δική σου κριτική
31.59
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

28.12
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.