Η σόγια και το ψαρόλαδο
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η σόγια και το ψαρόλαδο

Διατροφικά δοκίμια

Παντελής Ζωιόπουλος

15.21€ -10% 13.69€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789608002272

  • Κατηγορίες:

    Δοκίμια , Κρασί | Ποτό

  • Έτος κυκλοφορίας

    2005

  • Εκδότης

    Έμβρυο

Κάτω από τον τίτλο "Η σόγια και το ψαρόλαδο", δύο λέξεις παρμένες από ένα δίστιχο του Νίκου Καββαδία, συγκεντρώνονται ορισμένα αγροτικά δοκίμια του συγγραφέα που έχουν κατά καιρούς δημοσιευτεί και βρίσκονται διάσπαρτα στον ημερήσιο και περιοδικό, επιστημονικό και συνήθη Τύπο.

Τα δοκίμια χωρίζονται σε τέσσερις κατηγορίες: σχόλια, επισκοπήσεις, επιφυλλίδες και βιβλιοκρισίες.
Αν και ο σύνδεσμος μεταξύ τους εμφανίζεται να είναι σε μερικές περιπτώσεις ολίγον χαλαρός, εν τούτοις για όλα τα δοκίμια το διατροφικό στοιχείο είναι σημείο κομβικό, ενώ ο ρόλος του πρωτογενούς τομέα και ιδιαίτερα της διατροφής των αγροτικών ζώων αλλά και εκείνος της μεταποίησης στη μορφή της βιομηχανίας ζωοτροφών προεξέχουν σαν αιτίες των πρόσφατων διατροφικών κρίσεων.

Τα δοκίμια στην παρούσα συλλογή δημοσιεύονται κατά κανόνα αυτούσια, όπως εμφανίστηκαν για πρώτη φορά σε έντυπη μορφή. Εν τούτοις ο συγγραφέας προσέθεσε στο τέλος κάθε δοκιμίου "σημειώσεις" για να δώσει τις πρώτες αντιδράσεις, αλλά και για να συμπληρώσει ή να εξηγήσει πιο ελεύθερα ορισμένα σημεία.

Παντελής Ζωιόπουλος

Παντελής Ζωιόπουλος (Συγγραφέας)

O Παντελής Ζωιόπουλος γεννήθηκε το 1945 στου Ζωγράφου Αττικής. Σπούδασε τη Γεωπονία στην Αθήνα και πήρε διδακτορικό στο Aberdeen Σκωτίας. Σήμερα διδάσκει τη Ζωοτεχνία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Έχει μεγάλη εμπειρία στα Κοινοτικά θέματα και προήδρευσε κατ΄ επανάληψη της Ομάδας Εμπειρογνωμόνων του Συμβουλίου στις Βρυξέλλες για την έκδοση νομοθεσίας στον τομέα του. Προσκλήθηκε να δώσει ομιλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, εκλαϊκεύοντας τις αιτίες των σύγχρονων διατροφικών κρίσεων. Έχει δημοσιεύσει πολλές εργασίες σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά, επιφυλλίδες στον κυριακάτικο Τύπο και τΙς συλλογές αγροτικών και διατροφικών δοκιμίων "Το ψωμί και το αλάτι" και "Η σόγια και το ψαρόλαδο" αντίστοιχα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
176
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.379 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση