Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Οι απογοητεύσεις των καθηγητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από την εκπαιδευτική διαδικασία
Συγγραφέας:   Ελένη Μ. Μπάλιου


Οι απογοητεύσεις των καθηγητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από την εκπαιδευτική διαδικασία
Επίκεντρο της παρούσας εργασίας είναι οι εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Η περιγραφόμενη ερευνητική προσπάθεια εστιάζει στον εντοπισμό και την περιγραφή των εργασιακών και ατομικών παραγόντων που συντελούν στην επαγγελματική εξουθένωση και στις απογοητεύσεις των εκπαιδευτικών. Ειδικότερα, εξετάζονται οι εργασιακοί παράγοντες, όπως οι συνθήκες και το κλίμα εργασίας, το κύρος και ο ρόλος των εκπαιδευτικών στην ελληνική εκπαιδευτική πραγματικότητα. Μελετώνται ακόμη, η σχέση άγχους και επαγγελματικής εξουθένωσης, και η επαρκής χρήση στρατηγικών αντιμετώπισης του άγχους εκ μέρους των εκπαιδευτικών.
Τα πορίσματα της έρευνας αφορούν τους ήδη υπηρετούντες αλλά και τους μελλοντικούς καθηγητές, τα στελέχη της εκπαίδευσης και τους φορείς που ασχολούνται με τη χάραξη εκπαιδευτικής πολιτικής, σε ότι αφορά προγράμματα αρχικής κατάρτισης, ενδουπηρεσιακής επιμόρφωσης και συμβουλευτικής καθηγητών και στελεχών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

23χ15 εκ., 240 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Καινοτομίες στην Εκπαίδευση
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 371.100 92 (Εκπαιδευτικοί), 373 (Εκπαίδευση, Δευτεροβάθμια)
Άλλα πρόσωπα: Ελένη Ταρατόρη - Τσαλκατίδου (Υπεύθυνος Σειράς) , Δημήτρης Χ. Χατζηδήμου (Υπεύθυνος Σειράς) ,
ISBN: 978-960-343-858-8
ISBN (10ψήφιο): 960-343-858-8
Βάρος: 0.429 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2005
Γράψε τη δική σου κριτική
17.64
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

15.88
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Η Ελένη Μ. Μπάλιου είναι καθηγήτρια αγγλικής φιλολογίας στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση όπου υπηρετεί ως διευθύντρια γυμνασίου. Είναι επίσης επιμορφώτρια καθηγητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (M.Ed.) στη γλωσσική εκπαίδευση, του Πανεπιστημίου Rutgers U.S.A. και Διδάκτωρ Παιδαγωγικής του Τμήματος Φ.Π.Ψ. της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.