Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η παιδαγωγική κατάρτιση των εκπαιδευτικών μέσης εκπαίδευσης στην Ελλάδα 1837-1910
(Αναζητήσεις, θέσεις, προοπτικές)
Συγγραφέας:   Βασίλειος Α. Φούκας


Η παιδαγωγική κατάρτιση των εκπαιδευτικών μέσης εκπαίδευσης στην Ελλάδα 1837-1910
Η παρούσα εργασία εντάσσεται στην εκδοτική σειρά του Ιστορικού Αρχείου Νεοελληνικής Εκπαίδευσης (ΙΑΝΕ), το οποίο λειτουργεί από το 1990 στον Τομέα Παιδαγωγικής της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ.
Στη σύσταση του ΙΑΝΕ οδήγησε από τη μια η έλλειψη από τη νεοελληνική επιστήμη ενός κέντρου έρευνας Ιστορίας της Νεοελληνικής Εκπαίδευσης και από την άλλη η διαπίστωση ότι η Ιστορία της Εκπαίδευσης του Νεοελληνισμού δεν ταυτίζεται με εκείνη του νεοελληνικού κράτους. Επιπλέον, ενώ η ιστορία μέσα στα στενά όρια του νεοελληνικού κράτους βασιζόταν σε αρκετά δημοσιευμένα, ή εν πάση περιπτώσει, προσπελάσιμα δεδομένα, η ιστορία της εκπαίδευσης πέραν των ορίων του κράτους καθιστούσε απαραίτητη και επείγουσα την ανεύρεση, δημοσίευση και αξιοποίηση του λανθάνοντος πρωτογενούς υλικού απ΄ όλο το χώρο της Βαλκανικής, που κατά την περίοδο της οθωμανικής κυριαρχίας αποτέλεσε περιοχή ελληνικής παιδείας.
Το παραπάνω κενό στη νεοελληνική επιστήμη έχει τη φιλοδοξία να συμπληρώσει το ΙΑΝΕ, το οποίο έθεσε ως στόχους του, καταρχάς, τη συλλογή, την ταξινόμηση και τη διαψύ- λαξη αρχειακού υλικού και πηγών σχετικών με την Ιστορία της Νεοελληνικής Εκπαίδευσης και, εν συνεχεία, την επεξεργασία και την αξιοποίηση του συλλεχθέντος υλικού από ερευνητές και τους μεταπτυχιακούς φοιτητές του Τομέα Παιδαγωγικής που εργάζονται επιστημονικά στο χώρο αυτό.
Καθηγητής Ν. Π. Τερζής

24χ14 εκ., 240 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Ιστορικό Αρχείο Νεοελληνικής Εκπαίδευσης
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 370.71 (Εκπαίδευση εκπαιδευτικών), 370.094 95 (Εκπαίδευση - Ιστορία - Ελλάς)
ISBN: 978-960-343-853-3
ISBN (10ψήφιο): 960-343-853-7
Βάρος: 0.646 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2005
Γράψε τη δική σου κριτική
23.32
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

20.99
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Πτυχιούχος Φιλοσοφικής Σχολής, Υποψήφιος Διδάκτωρ του Τομέα Παιδαγωγικής της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος της Παιδαγωγικής του ίδιου τμήματος.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.