Ιστορία της Ελλάδας του 20ού αιώνα
zoom in
85.20€ -10% 76.68€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789608087026

  • Κατηγορίες:

    Δοκίμια

  • Έτος κυκλοφορίας

    1999

  • Εκδότης

    Βιβλιόραμα

Περιέχονται τα κεφάλαια: - Πολιτική - Διπλωματία - Πόλεμοι - Εκπαίδευση - Λογοτεχνία - Θέατρο - Τέχνες - Αθλητισμός

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιάννης Ν. Γιανουλόπουλος (Συγγραφέας)

Ο Γιάννης Ν. Γιανουλόπουλος είναι καθηγητής Ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ευγένιος Δ. Ματθιόπουλος (Συγγραφέας)

Ο Ευγένιος Δ. Ματθιόπουλος είναι επίκουρος καθηγητής ιστορίας της τέχνης στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1959. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (1977-1988), και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές ιστορίας της τέχνης και αισθητικής στο Πανεπιστήμιο Paris I - Pantheon-Sorbonne (1983-1987). Το 1997, υποστήριξε τη διδακτορική του διατριβή στο Τμήμα Ιστορίας - Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, με θέμα τη "Συμμετοχή της Ελλάδας στην Μπιεννάλε της Βενετίας, 1934-1940". Είχε την ευθύνη της επιστημονικής επιμέλειας και σύνταξης του "Λεξικού Ελλήνων Καλλιτεχνών", εκδόσεις Μέλισσα, Αθήνα, 1997-2000. Δημοσίευσε μελέτες σε συλλογικούς τόμους και άρθρα σε καταλόγους και περιοδικά. Από το 2001 συνεργάζεται, ως ερευνητής, με το Ινστιτούτο Μεσογειακών Σπουδών - ΙΤΕ.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Παντελής Βουτουρής

Παντελής Βουτουρής (Συγγραφέας)

O Παντελής Bουτουρής γεννήθηκε στην Kύπρο το 1956. Σπούδασε φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου και υπέβαλε τη διδακτορική του διατριβή. Δίδαξε νεοελληνική φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Kρήτης (1991-1993). Aπό το 1993 διδάσκει νεοελληνική φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Kύπρου. Δημοσίευσε κριτικά άρθρα και μελέτες για τη νεοελληνική λογοτεχνία. Tο 1995 κυκλοφόρησε το βιβλίο του "Ως εις καθρέπτην... προτάσεις και υποθέσεις για την ελληνική πεζογραφία του 19ου αιώνα" (εκδ. Nεφέλη), και ακολούθησαν τα βιβλία: "Η συνοχή του τοπίου: εισαγωγή στην ποιητική του Ανδρέα Εμπειρίκου" (1997), "Αγαπημένε μου Ζαρατούστρα. Παλαμάς - Νίτσε" (2006), καθώς και ο συλλογικός τόμος "Ο ελληνισμός στον 19ο αιώνα: Ιδεολογικές και αισθητικές αναζητήσεις (2006), με επιμέλεια των Παντελή Βουτουρή και Γιώργου Γεωργή.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Έλλη Σκοπετέα (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Στρατής Μπουρνάζος (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιώργος Μαργαρίτης

Γιώργος Μαργαρίτης (Συγγραφέας)

Ο Γιώργος Μαργαρίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1954. Διδάσκει σύγχρονη Ιστορία στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από το 1985 μέχρι το 2004 δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Η περίοδος της Κατοχής, της Αντίστασης και του Εμφυλίου Πολέμου βρίσκεται στο επίκεντρο των ερευνητικών του ενδιαφερόντων. Σε αυτήν την περίοδο αναφέρεται το μεγαλύτερο μέρος των άρθρων που έχει δημοσιεύσει σε ελληνικά και ξένα περιοδικά, καθώς και οι περισσότερες μελέτες του σε συλλογικούς τόμους και οι εισηγήσεις του σε επιστημονικά συνέδρια.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αθανάσιος Μποχώτης (Συγγραφέας)

Ο Αθανάσιος Μποχώτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966. Έκανε τις προπτυχιακές σπουδές του στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης (1984-1988). Στο ίδιο τμήμα υποστήριξε το 1999 τη διδακτορική διατριβή του με θέμα: "Η κριτική της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας στο ελληνικό κράτος, 1864-1911". Εργάστηκε στο Ινστιτούτο Μεσογειακών Σπουδών (1989-1992 και 1999-2002), στο ερευνητικό πρόγραμμα "Αρχαιολογία και Πολιτική", υπό τη διεύθυνση του Αθανασίου Καλπαξή. Επίσης είναι μέλος της Εταιρείας Μελέτης Νέου Ελληνισμού (ΕΜΝΕ). Διδάσκει, από το 2001, σύγχρονη Ιστορία στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ελίζα - Άννα Δελβερούδη (Συγγραφέας)

Η Ελίζα - Άννα Δελβερούδη είναι καθηγήτρια ιστορίας του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου στον Τομέα Θεατρολογίας & Μουσικολογίας του Τμήματος Φιλολογίας, στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Χριστίνα Κουλούρη (Συγγραφέας)

Η Χριστίνα Κουλούρη είναι καθηγήτρια Ιστορίας της Νεοελληνικής Παιδείας και Κοινωνίας στο Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Νίκος Δανιηλίδης (Φωτογράφος)


Χριστιάνα Χαλκιοπούλου (Φωτογράφος)


Χρήστος Χ. Χατζηιωσήφ (Επιμέλεια)

Ο Χρήστος Χατζηιωσήφ δίδαξε ιστορία των νεοτέρων χρόνων στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης από το 1987 μέχρι το 2014. Τα έτη 2010-2016 διεύθυνε το Ινστιτούτο Μεσογειακών Σπουδών του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ).

Εκδότης:
Τόμος:
1 από 4
Δέσιμο:
Πανόδετο
Σελίδες:
440
Διαστάσεις:
31χ24
Βάρος:
2.371 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση