Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Τραπεζικές υπηρεσίες
Συγγραφέας:   Σπύρος Ρεπούσης


No Cover
Σκοπός του βιβλίου είναι να παρουσιάσει τις κυριότερες και πιο συχνές τραπεζικές υπηρεσίες, αποσκοπώντας στην ενημέρωση των τραπεζικών υπαλλήλων, καθώς και των στελεχών των επιχειρήσεων, αναφορικά με θέματα που παρουσιάζουν ιδιαίτερο καθημερινό ενδιαφέρον και βασικό συστατικό στοιχείο της οικονομικής πραγματικότητας.
Στα πρώτα πέντε κεφάλαια του βιβλίου, παρουσιάζονται οι σημαντικότερες τραπεζικές υπηρεσίες (καταθέσεις, λοιπές καταθετικές εργασίες, εμβάσματα, μεταφορές ή κίνηση κεφαλαίων, θυρίδες θησαυροφυλακίου, ισοζύγιο πληρωμών, διατραπεζικές συναλλαγές, επενδυτικές, χρηματιστηριακές και ασφαλιστικές υπηρεσίες). Παρουσιάζονται επίσης θέματα της σύγχρονης ηλεκτρονικής τραπεζικής και των ηλεκτρονικών υπηρεσιών (Κεφάλαιο 6ο) καθώς και ζητήματα που αφορούν στην πρόληψη και καταστολή της νομιμοποιήσεως εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (Κεφάλαιο 7ο). Παρουσιάζονται επίσης ζητήματα σχετικά με τον προϋπολογισμό των τραπεζών καθώς και την εργασιακή απασχόληση (Κεφάλαιο 8ο). Στο ένατο κεφάλαιο γίνεται αναφορά στο νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας των τραπεζών στην Ελλάδα, ενώ στο τελευταίο κεφάλαιο παρουσιάζονται οι τραπεζικές συγχωνεύσεις και εξαγορές που έγιναν στην Ελλάδα και στο διεθνή χώρο κατά τα τελευταία έτη καθώς και ο βαθμός συγκέντρωσης της Ελληνικής τραπεζικής αγοράς.

214 σελίδες
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 346.08 (Τραπεζικό δίκαιο)
ISBN: 978-960-301-976-3
ISBN (10ψήφιο): 960-301-976-3
Βάρος: 0.55 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2005
Γράψε τη δική σου κριτική
20.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

19.00
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.