Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Προνομιούχες μετοχές
Συγγραφέας:   Κ. Καλλιαρέκου


No Cover
Η παρούσα μελέτη πραγματεύεται το θεσμό των προνομιούχων μετοχών του άρθρου 3 κ.ν. 2190/1920, από την έκδοσή τους μέχρι την κατάργηση των προνομίων.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η για πρώτη φορά διάκριση των προνομίων σε υποχρεωτικά εκ του νόμου αναγνωριζόμενα σε κάθε περίπτωση έκδοσης προνομιούχων μετοχών και σε προαιρετικά αναγνωριζόμενα.
Επιδιώκεται η λεπτομερής παρουσίαση/ανάλυση όλων των τύπων προνομίων, που απαριθμούνται περιοριστικά στη σχετική νομοθετική διάταξη και τα οποία αναγνωρίζονται κατά παράβαση της αρχής της ισότητας των μετόχων, καθώς και η παρουσίαση όλων των κατηγοριών προνομιούχων μετοχών, με ψήφο (κοινές προνομιούχες) και χωρίς δικαίωμα ψήφου.
Ξεχωριστή αναλυτική μνεία γίνεται στην ιδιάζουσα κατηγορία των προνομιούχων χωρίς δικαίωμα ψήφου μετοχών και στη δυνατότητα μετατροπής τους σε κοινές προνομιούχες (με ψήφο) ή σε κοινές μετοχές.
Αντικείμενο έρευνας αποτελεί επίσης η διαδικασία έκδοσης, μεταβίβασης και μετατροπής των εν λόγω μετοχών, με ιδιαίτερη αναφορά στις περιπτώσεις περιορισμού και κατάργησης των προνομίων, οι οποίες επιτρέπονται μόνο κατόπιν ρητής συγκατάθεσης της ιδιαίτερης συνέλευσης των προνομιούχων μετόχων. Στη συνέλευση αυτή αφιερώνεται το τελευταίο μέρος της μελέτης, με αναφορές στη διαδικασία σύγκλησης και συγκρότησής της και στους λόγους ακυρότητας και ακυρωσίας των αποφάσεών της.

310 σελίδες
Ονομασία σειράς: Σύγχρονα Θέματα Εμπορικού Δικαίου
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 346.07 (Εμπορικό δίκαιο)
ISBN: 978-960-445-055-8
ISBN (10ψήφιο): 960-445-055-7
Βάρος: 0.55 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2005
Γράψε τη δική σου κριτική
32.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

30.40
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.