Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ποινολογία
(Άρθρα 50-133 ΠΚ )

No Cover
Η ριζική μεταβολή του Όγδοου Κεφαλαίου του Ποινικού Κώδικα για τους ανήλικους με το Ν. 3189/2003 από μόνη της θα αποτελούσε σημαντικό λόγο για την επανέκδοση της Ποινολογίας. Από το χρόνο της έκτης έκδοσης πάντως (2000) και ύστερα έλαβαν χώρα και άλλες επιμέρους νομοθετικές μεταρρυθμίσεις, ενώ επίσης δημοσιεύθηκαν νέες ενδιαφέρουσες δικαστικές αποφάσεις και θεωρητικές απόψεις. Η ανάγκη για μια νέα, έβδομη, έκδοση ήταν λοιπόν δεδομένη. Άλλωστε τα αντίτυπα της προηγούμενης έκδοσης είχαν εξαντληθεί.
Καθώς έχουν πια συμπληρωθεί είκοσι χρόνια από την πρώτη έκδοση της ποινολογίας μπορούμε να προσθέσουμε το εξής: αυτό που έχει επιβεβαιωθεί οπωσδήποτε είναι η χρησιμότητα ενός βιβλίου που να καλύπτει εξίσου τις τρεις φάσεις της ποινής και των μέτρων ασφαλείας. Την απειλή τους μέσω της νομοθεσίας, την επιβολή (από ουσιαστική, αλλά και από δικονομική άποψη) και την εκτέλεσή της. Η πρώτη ιδέα για τη σύμπηξη αυτής της ύλης ανήκε στον δάσκαλό μας Γ. Μανωλεδάκη, τον οποίο και πάλι ευχαριστούμε.


702 σελίδες
Ονομασία σειράς: Εκδόσεις Ποινικού Δικαίου
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 345 (Ποινικό δίκαιο), 348.023 (Ποινικός κώδικας)
Άλλα πρόσωπα: Ιωάννης Ε. Μανωλεδάκης (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN: 978-960-301-984-8
ISBN (10ψήφιο): 960-301-984-4
Βάρος: 0.55 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2005
Γράψε τη δική σου κριτική
58.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

55.10
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Ν. Παρασκευόπουλος είναι Καθηγητής της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Τμήματος Νομικής του ΑΠΘ και είναι κοσμήτορας της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ. Έντονη είναι η παρουσία του στη νομική πράξη, καθώς συμμετείχε σε νομοπαρασκευαστικές επιτροπές, ανέπτυξε δραστηριότητα μεσολαβητή σε εξεγέρσεις κρατουμένων (1990,1996) και είχε την ευθύνη προγραμμάτων επανένταξης αποφυλακισμένων (1988-1997). Πολλές από τις θέσεις που υποστήριξε υιοθετήθηκαν από την ποινική νομοθεσία (μεταρρύθμιση εγκλημάτων κατά της κρατικής ελευθερίας και αποποινικοποίηση μοιχείας, εισαγωγή περιπτώσεων δικαστικής άφεσης της ποινής, νέα νομοθεσία για τον εγκλεισμό ψυχασθενών σε ψυχιατρεία, κατάργηση θανατικής ποινής και ειδικού νόμου κατά της τρομοκρατίας, αποποινικοποίηση περιύβρισης αρχής, μείωση ποινών και εξαρτημένους μικροδιακινητές). Κατά την περίοδο 1993-1995 υπήρξε σύμβουλος για θέματα ποινικού και σωφρονιστικού δικαίου του τότε Υπουργού Δικαιοσύνης Γ. Κουβελάκη. Έχει λάβει μέρος ως εκπρόσωπος της χώρας σε συνέδρια ή επιτροπές διεθνών οργανισμών καθώς και στο Δ.Σ. (ως πρόεδρος) του Κ.Ε.Θ.Ε.Α.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.