Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η σύμβαση χρηματιστηριακής παραγγελίας

No Cover
Το έργο του επίκ. καθηγητή κ. Βασιλείου Τουντόπουλου, έχει ως αντικείμενο τη σύμβαση χρηματιστηριακής παραγγελίας, τη συμβατική σχέση, δηλαδή, που συνδέει το μέλος του Χρηματιστηρίου με τον παραγγελέα, όταν ο τελευταίος ζητά από το μέλος να αγοράσει ή να πωλήσει χρηματιστηριακώς μετοχές για λογαριασμό του. Πρόκειται για μια συστηματική και μεθοδολογική παρουσίαση της σύμβασης χρηματιστηριακής παραγγελίας, η οποία καλύπτει ένα σημαντικό κενό στην ελληνική βιβλιογραφία.

Το έργο χωρίζεται σε πέντε κεφάλαια.

Στο πρώτο κεφάλαιο αναλύονται οι βασικές έννοιες.

Στο δεύτερο -και σημαντικότερο- κεφάλαιο εξετάζονται αφενός η κατάρτιση της σύμβασης χρηματιστηριακής παραγγελίας και αφετέρου οι εξ αυτής απορρέουσες υποχρεώσεις για τα συμβαλλόμενα μέρη.

Στο τρίτο και τέταρτο κεφάλαιο αναλύονται η λύση της σύμβασης και η παραγραφή των απαιτήσεων από χρηματιστηριακές συναλλαγές.

Στο τελευταίο κεφάλαιο γίνεται αναφορά σε δικονομικά ζητήματα. Σε όλα τα κεφάλαια υπάρχουν πλούσιες νομολογιακές παραπομπές.

Αποτελεί, έτσι, το συγκεκριμένο έργο ένα χρηστικό βοήθημα τόσο για το νομικό της θεωρίας όσο και για το νομικό της πράξης.

493 σελίδες
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 346.07 (Εμπορικό δίκαιο)
ISBN: 978-960-445-015-2
ISBN (10ψήφιο): 960-445-015-8
Βάρος: 0.55 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2005
Γράψε τη δική σου κριτική
48.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

45.60
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.