Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ελληνικό διοικητικό δίκαιο
Συγγραφέας:   Αναστάσιος Ι. Τάχος


No Cover
Πρόκειται για πλήρες ερμηνευτικό έργο του Ομ. Καθηγητή Α.Ι. Τάχου, που ερευνά συστηματικά το σύνολο της ύλης του Ουσιαστικού Διοικητικού Δικαίου, με αναφορές, συμπληρωματικά στο Δικονομικό Διοικητικό Δίκαιο, και ειδικότερα:

Στο Α΄ Μέρος εξετάζονται εισαγωγικά η έννοια της δημόσιας διοίκησης και του διοικητικού δικαίου, καθώς και οι πηγές αυτού. Στο Β΄ Μέρος εξετάζονται ζητήματα οργάνωσης της δημόσιας διοίκησης (συστήματα, Αποκέντρωση, Τοπική Αυτοδιοίκηση, ΝΠΔΔ, νέα συστήματα διοικητικής οργάνωσης, Δημόσιες Επιχειρήσεις). Στο Γ΄ Μέρος παρουσιάζονται θέματα που αφορούν στα όργανα της διοίκησης (αρμοδιότητα, κεντρικά και περιφερειακά όργανα). Στο Δ΄ Μέρος ερευνώνται ζητήματα αναφορικά με τη δράση της δημόσιας διοίκησης (επεμβάσεις και έννομες σχέσεις, διοικητικός καταναγκασμός, πράξεις της δημόσιας διοίκησης, παραγωγή και χρονική ισχύς αυτών, ζητήματα αποδείξεως, ανάκληση των διοικητικών πράξεων και, τέλος ζητήματα διοικητικών συμβάσεων). Το Ε΄ Μέρος πραγματεύεται τον έλεγχο επί της δημόσιας διοίκησης (πρόσβαση στα διοικητικά στοιχεία, έλεγχος εξωτερικός και εσωτερικός, αποτελεσματικότητα ελέγχου, ευθύνη εξωσυμβατική της δημόσιας διοίκησης). Ειδική αναφορά γίνεται, επιπλέον, στο ΣΤ΄

Μέρος, στην προσβολή της ατομικής ιδιοκτησίας- περιουσίας.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον, μεταξύ των άλλων, είναι και το ότι σε κάθε ενότητα η κριτική σκέψη του συγγραφέα αναζητεί το καλύτερο εφικτό σημείο σύζευξης του δέοντος και του όντος με στόχο την ουσιαστική ενεργοποίηση της αρχής της λαϊκής κυριαρχίας υπέρ των διοικούμενων.

Τα επιχειρήματα του συγγραφέα τεκμηριώνονται με ανάλογες παραπομπές στην ελληνική και διεθνή νομολογία των ανωτάτων δικαστηρίων καθώς και στη θεωρία, για ό,τι έχει δημοσιευθεί στην ελληνική γλώσσα, ώστε να είναι προσιτή σε όλους.

Σκοπός του έργου είναι η ερμηνεία αλλά και η διδασκαλία του Διοικητικού Δικαίου. Απευθύνεται τόσο στον άνθρωπο της πράξης, δικαστή, δικηγόρο, υπάλληλο, που επιζητεί και την επιστημονική κάλυψη, όσο και στον φοιτητή-σπουδαστή, που επιζητεί και την ενημέρωσει για τα αποτελέσματα της πράξης.

Η νέα έκδοση είναι πλήρως αναθεωρημένη, συμπληρωμένη και ενημερωμένη, ενόψει των εξελίξεων, τόσο της νομοθεσίας και της νομολογίας όσο και της επιστήμης, που εμφανίστηκαν από το έτος 2002 και εφεξής.

Στο τέλος, περιέχεται χρηστικός Πίνακας Αναλυτικών Περιεχομένων και Ευρετήριο καθʼ ύλη.

1001 σελίδες
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 342.02 (Διοικητικό δίκαιο)
ISBN: 978-960-301-940-4
ISBN (10ψήφιο): 960-301-940-2
Βάρος: 0.55 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2005
Γράψε τη δική σου κριτική
88.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

83.60
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.