Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Λεξικό γούνας
(Με καστοριανό γλωσσάρι. Ακρωνύμια και ονόματα)

Λεξικό γούνας
Παραδίδουμε στη δημοσιότητα ένα λεξικό γούνας, προϊόν επίπονης εργασίας, στο οποίο αφιερώσαμε πολύ χρόνο, έργο το οποίο έλειπε από τον κλάδο της γουνοποιίας και ήρθε να συμπληρώσει την αξιόλογη δουλειά του καθηγητή μας Αντώνη Καλαφατίδη, ο οποίος κατέγραψε ένα μεγάλο μέρος της ορολογίας της γούνας, στο βιβλίου του "Η γουναρική".
Όπως θα διαπιστώσει ο αναγνώστης για ένα μεγάλο μέρος της ορολογίας της γούνας, χρησιμοποιούσαμε λέξεις που προέρχονταν από την τουρκική γλώσσα, την αγγλική, τη γαλλική κλπ.
Αυτό ίσως είναι ένα σημαντικό στοιχείο, ότι η τέχνη της γουνοποιίας μεταφέρθηκε από την Κωνσταντινούπολη επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στους Έλληνες συμπατριώτες μας που μετακινούνταν μεταξύ Καστοριάς και Κωνσταντινούπολης. Άλλωστε αυτή τη γνώμη έχει και ο Θεοχάρης Μπαλλής, ο οποίος το αναφέρει στην διδακτορική του διατριβή με θέμα "Οικονομική και οργανωτική διερεύνησις των επιχειρήσεων γουνοποιίας", Αθήνα 1973. [...]
(από τον πρόλογο του βιβλίου)


21χ14 εκ., 90 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 030 (Εγκυκλοπαίδειες και λεξικά)
ISBN: 978-960-411-528-0
ISBN (10ψήφιο): 960-411-528-6
Βάρος: 0.149 κιλά
Εκδότης: Ίων
Έτος Κυκλοφορίας: 2005
Γράψε τη δική σου κριτική
2.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

1.56
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Λεωνίδας Πουλιόπουλος του Θεόφιλου, γεννήθηκε στην Καστοριά. Σπούδασε στη Βιέννη και το Λίντς της Αυστρίας Επιχειρησιακή Οικονομία. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του με το Μεταπτυχιακό δίπλωμα που έλαβε από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη με εξειδίκευση στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Εργάστηκε στην Ε.ΔΗ.ΚΑ α.ε. (Εκθετήριο-Δημοπρατήριο Γούνας Καστοριάς) ως Προϊστάμενος Λογιστηρίου και Γενικός Διευθυντής από το 1982 έως το Σεπτέμβριο του 2004, ενώ από τον Οκτώβριο του 2004 εργάζεται στο Δήμο Αγίας Τριάδας. Από το 1999 διδάσκει στο ΤΕΙ Καστοριάς, ως επιστημονικός συνεργάτης, μαθήματα σχετικά με τη Διοίκηση Επιχειρήσεων και το διεθνές εμπόριο. ΄Εχει γράψει βιβλία και μελέτες σχετικά με τον κλάδο της γούνας, αρθρογραφεί κατά καιρούς σε τοπικές εφημερίδες της Καστοριάς για θέματα, που αφορούν στην τοπική κοινωνία της Καστοριάς. ΄Εχει διατελέσει Δημοτικός Σύμβουλος την περίοδο 1982-6, Δ/ων Σύμβουλος στην Ε.ΔΗ.ΚΑ α.ε. το 1982-84 και έχει ενεργή συμμετοχή στα κοινά του Νομού Καστοριάς. Κατάγεται από παραδοσιακή οικογένεια γουνοποιιών, αφού ο πατέρας του ήταν πολύ εξειδικευμένος στην επεξεργασία των κομματιαστών, ενώ ο παππούς του πραγματοποιούσε το εμπόριο μεταξύ "Καστοριάς και Λονδίνουστα τέλη του 190υ αιώνα και (τις αρχές του 200ύ αιώνα.

Η Βενετία Αναστ. Σιώντα γεννήθηκε στην Καστοριά. Είναι πτυχιούχος Ανθρωπιστικών Σπουδών, με κατεύθυνση τον Ελληνικό Πολιτισμό. Για το συγγραφικό της έργο έχει αποσπάσει διάφορες διακρίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Σχετικές δημοσιεύσεις υπάρχουν σε εφημερίδες και περιοδικά ενώ έχει ενταχθεί σε συλλογικούς τόμους, φιλολογικές εκδόσεις, ανθολογίες, και εγκυκλοπαίδειες.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.