Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Α.Σ.Ε.Π. παιδαγωγικά και γενική διδακτική όλων των κλάδων και ειδικοτήτων
(Ερωτήσεις και απαντήσεις των διαγωνσιμών 2002 και 2005)
Συγγραφέας:   Συλλογικό έργο


Α.Σ.Ε.Π. παιδαγωγικά και γενική διδακτική όλων των κλάδων και ειδικοτήτων
Κοινή πεποίθηση αποτελεί πλέον το γεγονός ότι η εξέταση των παιδαγωγικών θεμάτων αποτελεί ίσως τον πιο σημαντικό κρίκο για την επιτυχία στις εξετάσεις του Α.Σ.Ε.Π. για τους υποψήφιους εκπαιδευτικούς. Δυστυχώς η ελλιπής παιδαγωγική κατάρτιση των νέων επιστημόνων αποτελεί τροχοπέδη στη φιλοδοξία τους να διοριστούν στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και να προσφέρουν εκπαιδευτικό έργο.
Σύμφωνα, λοιπόν, με την παραπάνω διαπίστωση, οι εκδόσεις Salto προχώρησαν στην έκδοση του παρόντος βιβλίου, το οποίο περιέχει όλες τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις των παιδαγωγικών θεμάτων όλων των κλάδων και των ειδικοτήτων των διαγωνισμών Α.Σ.Ε.Π. που διεξήχθησαν το 2002 και το 2005. Σκοπός αυτής της έκδοσης είναι να μυήσει τους υποψήφιους εκπαιδευτικούς στη δομή και στον τρόπο διεξαγωγής και λειτουργίας των εξετάσεων, καθώς και να τους προσφέρει θεμελιώδεις παιδαγωγικές γνώσεις. Τονίζεται ότι οι ερωτήσεις των παιδαγωγικών θεμάτων, σε αντίθεση με την ειδική διδακτική, δεν είναι εξειδικευμένες κατά κλάδο, γεγονός που σημαίνει ότι είναι κατάλληλες για όλους τους υποψηφίους και χρήσιμες για την προετοιμασία τους.
Το βιβλίο είναι χωρισμένο σε δύο μεγάλες ενότητες. Η πρώτη ενότητα αφορά στο διαγωνισμό εκπαιδευτικών που διεξήχθη το 2002 και η δεύτερη στον αντίστοιχο διαγωνισμό που διεξήχθη το 2005. Κάθε ενότητα είναι χωρισμένη σε κεφάλαια που περιέχουν τις ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών των παιδαγωγικών θεμάτων, όπως αυτές δόθηκαν ανά κλάδο. Όπως αναφέραμε, περιέχονται όλες οι ερωτήσεις όλων των κλάδων και των ειδικοτήτων. Στη συνέχεια ακολουθούν οι απαντήσεις. Πρέπει να σημειωθεί ότι μόνο για τις ερωτήσεις του διαγωνισμού που διεξήχθη το 2002 έχουν δοθεί επίσημες απαντήσεις από τον Α.Σ.Ε.Π., ενώ οι απαντήσεις του δεύτερου διαγωνισμού είναι προτεινόμενες από διακεκριμένους παιδαγωγούς που συνεργάστηκαν στην παρούσα έκδοση. Οι ερωτήσεις παρουσιάζονται όπως ακριβώς ανακοινώθηκαν και δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού. Δεν έγινε καμία παρέμβαση τόσο στη σύνταξη όσο και στη διατύπωση τους.

21χ14 εκ., 263 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 370.07 (Παιδαγωγική - Σπουδή και διδασκαλία (Ανώτατη))
ISBN: 978-960-278-152-4
ISBN (10ψήφιο): 960-278-152-1
Βάρος: 0.312 κιλά
Εκδότης: Salto
Έτος Κυκλοφορίας: 2006
Γράψε τη δική σου κριτική
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

15.32
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.