Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Αστικός κώδικας και ειδικοί αστικοί νόμοι
(Περιέχει τη νομοθεσία: εμπορικών και αστικών μισθώσεων, προστασίας καταναλωτή, χρονομεριστικής και χρηματοδοτικής μίσθωσης, προστασίας της πνευματικής ιδιοκτησίας, νομισματική (ΕΥΡΩ), πλασματικού ενεχύρου, Εθνικού κτηματολογίου κ.α.)

No Cover
Το κείμενο του Αστικού Κώδικα, το οποίο μέχρι των αρχών της δεκαετίας του ʼ80 αντιμετωπίζετο σχεδόν ως "ιερό" και παρέμενε αναλλοίωτο, έκτοτε υπέστη σημαντικές, σχεδόν συνεχείς, μεταβολές. Ως εκ τούτου η σχεδόν καθʼ έκαστον έτος "ανακάθαρσις" του κειμένου του Αστικού Κώδικα κατέστη επιβεβλημένη. Αν προστεθεί ότι, μετά την προσχώρηση της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα, πολυάριθμες κοινοτικές οδηγίες επιβάλλουν στον έλληνα νομοθέτη να προσαρμόσει την, ιδίως στο ιδιωτικό δίκαιο αφορώσα, ημεδαπή νομοθεσία προς τις κοινοτικές ρυθμίσεις, φαινόμενο το οποίο, μετά την εισαγωγή μας στο ενιαίο νομισματικό σύστημα της Ενωμένης Ευρώπης (ΟΝΕ), παρασύρει, σε μεγάλο μέτρο, και την υφιστάμενη ημεδαπή νομισματική νομοθεσία, δικαιολογείται η κατʼ έτος επανέκδοση του ανά χείρας τόμου, στον οποίο, πλην του κειμένου του Αστικού Κώδικα, περιέχεται και η, μέχρι της στιγμής που γράφονται οι γραμμές αυτές, ισχύουσα κυριότερη ειδική αστική νομοθεσία.


1273 σελίδες
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 348.023 (Αστικός κώδικας )
ISBN: 978-960-445-011-4
ISBN (10ψήφιο): 960-445-011-5
Βάρος: 0.55 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2005
Γράψε τη δική σου κριτική
60.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

57.00
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Βασίλης Α. Γκουτζαμάνης γεννήθηκε στην Έδεσσα και είναι απόφοιτος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Λάρισας, της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ., στο οποίο επίσης εκπόνησε διδακτορική διατριβή, με θέμα: "Νεοφώτιστοι Φλώρινας, θεωρητικές απαρχές και αποτελέσματα μιας παρέμβασης" - Θεολογία του Κοινωνικού Αποκλεισμού. Έγραψε βιβλία παιδαγωγικού, φιλοσοφικού και θεολογικού περιεχομένου και άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε πολλά περιοδικά.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.