Η ψυχολογική ανάπτυξη των παιδιών
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η ψυχολογική ανάπτυξη των παιδιών

Faye B. Steuer

55.79€ -26% 41.28€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789602868911

  • Κατηγορίες:

    Ψυχολογία | Ψυχανάλυση

  • Έτος κυκλοφορίας

    2005

  • Εκδότης

    Έλλην

Το βιβλίο αυτό το έγραψα για τους μαθητές μου. Αντικατοπτρίζει την προσέγγισή μου στη διδασκαλία, σύμφωνα με την οποία το γραπτό υλικό αποτελεί τον πυρήνα ενός μαθήματος. Γύρω απ` αυτόν τον πυρήνα μπορεί να υφανθεί μία ποικιλία διανθισμάτων: διαλέξεις, συζητήσεις, επιδείξεις, περαιτέρω αναγνώσματα, συγκέντρωση δεδομένων, γραπτές εργασίες και/ή προφορικές αναφορές. Ένα καλογραμμένο κείμενο ωφελεί το μάθημα επιτρέποντας περισσότερες διανθίσεις, που διαφορετικά θα ήταν αδύνατες. Πρέπει να είναι σαφές, ακριβές και ενδιαφέρον. Ο ενδιαφερόμενος φοιτητής πρέπει να μπορεί να καταλαβαίνει το περιεχόμενο του βιβλίου αυτού από μόνος του. Οι φοιτητές θα πρέπει να μπορούν να το διαβάζουν και να το κατανοούν σε μεγάλο βαθμό, έτσι ώστε να μη χρειάζεται να αφιερώνεται πολύς χρόνος στην τάξη για να ξαναδουλευτεί το περιεχόμενό του.
Ο στόχος μου όταν έγραφα το παρόν βιβλίο ήταν να δημιουργήσω ένα τέτοιο κείμενο. Η δουλειά αυτή ήταν μία περιπέτεια και μια πρόκληση. Περιπέτεια λόγω των χιλιάδων ωρών που αφιέρωσα διαβάζοντας εξελικτικές θεωρίες και έρευνες. Πρόκληση, επειδή έπρεπε να αποφασίσω, ποιες πλευρές του πραγματικά μεγάλου όγκου βιβλιογραφίας έπρεπε να συμπεριληφθούν στο κείμενο.

Από τον πρόλογο του βιβλίου

Νάνσυ Κουβαράκου (Μεταφραστής)


Αλέξανδρος - Σταμάτιος Αντωνίου (Επιμέλεια)

Ο Αλέξανδρος-Σταμάτιος Αντωνίου, είναι Διδάκτωρ Οργανωσιακής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Manchester της Μ. Βρετανίας. Έχει συμμετάσχει σε ελληνικά και ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα και έχει διδάξει γνωστικά αντικείμενα της ειδικότητάς του σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά πανεπιστημιακά τμήματα καθώς και σε ιδιωτικούς φορείς. Διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Faye B. Steuer

Faye B. Steuer (Συγγραφέας)

Η Faye B. Steuer πήρε το πτυχίο της στην ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο του Rochester, το μάστερ της στην παιδική ανάπτυξη και στις οικογενειακές σχέσεις από το Πανεπιστήμιο Cornell, και το διδακτορικό της στην ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνα στο Chapel Hill. Έκανε την υφηγεσία της στην παιδιατρική ψυχολογία στον Ιατρικό Κλάδο του Πανεπιστημίου του Τέξας στο Galveston. Με το πέρασμα των χρόνων στα ενδιαφέροντά της έχουν συμπεριληφθεί θέματα που ποικίλλουν, από την επιρροή των κοινωνικών κινήτρων στην αντίληψη μέχρι των αποτύπωσή τους στα κοτόπουλα και την επιρροή της τηλεόρασης στα παιδιά και στις οικογένειες. Η Dr. Steuer διδάσκει στο College of Charleston, στο Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνα από το 1976.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
578
Διαστάσεις:
29x21
Βάρος:
1.64 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση