Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Υπολογιστικές εφαρμογές ήπιων μορφών ενέργειας
(Αιολική ενέργεια: Μικρά υδροηλεκτρικά)

Υπολογιστικές εφαρμογές ήπιων μορφών ενέργειας
Οι εφαρμογές των ήπιων μορφών ενέργειας παρουσίασαν αξιόλογη δραστηριότητα ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του ΄80. Μόλις όμως τα τελευταία δέκα χρόνια κατέγραψαν σημαντική πρόοδο, σε μια αγωνιώδη προσπάθεια του σύγχρονου ανθρώπου να καλύψει τις αυξανόμενες ενεργειακές του ανάγκες με σεβασμό στο περιβάλλον, επιδιώκοντας ταυτόχρονα την ενεργειακή αειφορία του πλανητικού οικοσυστήματος. Στην υλοποίηση της προσπάθειας αυτής απαιτείται συστηματική εξέταση των τεχνολογικών, οικονομικών και περιβαλλοντικών παραμέτρων που υπεισέρχονται στις αντίστοιχες ενεργειακές εφαρμογές, με στόχο την ποσοτική και όχι μόνο την ποιοτική αξιολόγηση των εν δυνάμει ενεργειακών επιλογών.
Για το σκοπό αυτό οι συγγραφείς συγκέντρωσαν στο παρόν βιβλίο τη μακρόχρονη εμπειρία τους από την αντιμετώπιση πρακτικών εφαρμογών αλλά και την ανάλογη εμπειρία τους από τη διδασκαλία ενεργειακών μαθημάτων και ιδιαίτερα εκείνων που αφορούν την αξιοποίηση της αιολικής ενέργειας και του υδάτινου δυναμικού.
Αποτέλεσμα της επίπονης αυτής προσπάθειας είναι η συγκέντρωση και επεξεργασία περίπου εκατό (100) υπολογιστικών εφαρμογών στον τομέα αξιοποίησης της αιολικής και υδροηλεκτρικής ενέργειας. Οι εφαρμογές αυτές επιλύονται με υποδειγματικό τρόπο, παρουσιάζοντας αφενός τον απαιτούμενο συλλογισμό επίλυσης του κάθε προβλήματος, αφετέρου αναλυτικά τα αριθμητικά αποτελέσματα των απαραίτητων υπολογισμών. Έμφαση δίνεται στην οργανωμένη χρήση πινάκων, που περιέχουν τους αριθμητικούς υπολογισμούς, καθώς και στη γραφική απεικόνιση των κυριότερων αποτελεσμάτων.
Στόχος της προσπάθειας των συγγραφέων είναι να συνεισφέρουν στην κατανόηση και επίλυση των προβλημάτων που συνοδεύουν την αξιοποίηση της αιολικής και υδροηλεκτρικής ενέργειας, μέσα από τη χρήση των βασικών νόμων της φυσικής και την οργανωμένη ανάπτυξη ολοκληρωμένης μεθοδολογίας αντιμετώπισης αντίστοιχων εφαρμογών. [...] (από τον πρόλογο του βιβλίου)

24χ17 εκ., 555 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 333.79 (Ενέργεια), 333.92 (Αιολική ενέργεια)
ISBN: 978-960-351-631-6
ISBN (10ψήφιο): 960-351-631-7
Βάρος: 1.043 κιλά
Εκδότης: Σταμούλη Α.Ε.
Έτος Κυκλοφορίας: 2005
Γράψε τη δική σου κριτική
40.76
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

36.68
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.