Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις
(Επενδύσεις σε θυγατρικές, συγγενείς και κοινοπραξίες: Σύμφωνα με το Διεθνές Πρότυπο Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης αριθμός 3 και τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα 27, 28 και 31, όπως τροποποιήθηκαν και ισχύουν (2004): Ανάλυση, ερμηνεία και πρακτικά παραδείγματ)

Ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις
Το βιβλίο παρέχει τις βασικές θεωρητικές γνώσεις, ενώ παράλληλα προσεγγίζει πρακτικά, μέσα από παραδείγματα εφαρμογής, τη διαδικασία κατάρτισης ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων σύμφωνα με τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα. Βασική επιδίωξη του βιβλίου είναι η λογιστική αντιμετώπιση των ενοποιήσεων, της κατάρτισης και παρουσίασης των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων ενός ομίλου επιχειρήσεων κάτω από τον έλεγχο της μητρικής, καθώς και των επενδύσεων σε θυγατρικές και συγγενείς επιχειρήσεις, μέσα στα πλαίσια του Διεθνούς Προτύπου Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης αριθ. 3 και των Δ.Λ.Π. 27 και 28. Εκτός από τα παραπάνω Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα, κατά την ανάλυση των διαφόρων θεμάτων υπεισέρχονται και άλλα πρότυπα, όπως το Δ.Λ.Π. 31 που αναφέρεται στη χρηματοοικονομική παρουσίαση των δικαιωμάτων σε κοινοπραξίες, το Δ.Λ.Π. 12 φόροι εισοδήματος και άλλα, τα οποία και σχολιάζονται κατάλληλα.

24χ17 εκ., 481 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 330 (Οικονομία ), 657.026 (Λογιστική - Δίκαιο και νομοθεσία ), 332 (Χρηματοοικονομική)
ISBN: 978-960-351-612-5
ISBN (10ψήφιο): 960-351-612-0
Βάρος: 0.9 κιλά
Εκδότης: Σταμούλη Α.Ε.
Έτος Κυκλοφορίας: 2005
Γράψε τη δική σου κριτική
45.87
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

43.58
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Νικόλαος Γ. Πρωτοψάλτης γεννήθηκε το 1936 στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος της Ανωτάτης Σχολής Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (Α.Σ.Ο.Ε.Ε.), της Νομικής Σχολής (νομικό τμήμα) Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Διδάκτορας του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών (τμήμα Δημόσιας Διοίκησης). Εργάστηκε ως υπάλληλος στην Εμπορική Τράπεζα της Ελλάδος (1956-1962). Ήταν μέλος του Σώματος Ορκωτών Λογιστών και Τεχνικός Σύμβουλος (1962-1998). Σήμερα είναι Πρόεδρος του Τεχνικού Γραφείου ΣΟΛ, Αντιπρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Σώματος Ορκωτών Λογιστών από το 1994, Ειδικός Επιστήμονας- μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Λογιστικής από το 1989 μέχρι σήμερα. Διευθυντής Σπουδών Ινστιτούτου Μεταπτυχιακής Εκπαιδεύσεως Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών από το 1997. Διδάσκει στο μεταπτυχιακό τμήμα του ανωτέρω Ινστιτούτου.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.