Αξιολόγηση, αποτελεσματικότητα και ποιότητα στην εκπαίδευση
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Αξιολόγηση, αποτελεσματικότητα και ποιότητα στην εκπαίδευση

Εκπαιδευτικός σχεδιασμός και οικονομία

Ελένη Καρατζιά - Σταυλιώτη

Χάρης Λαμπρόπουλος

24.88€ -30% 17.37€

Οι έννοιες της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης και της αποτελεσματικότητας των εκπαιδευτικών συστημάτων κατέχουν εξέχουσα θέση στο σύγχρονο ακαδημαϊκό και πολιτικό εκπαιδευτικό λόγο. Και οι δύο αυτές έννοιες συνδέονται άμεσα με την εκπαιδευτική αξιολόγηση. Στις σχετικές επιστημονικές συζητήσεις αξιοποιούνται επιπλέον έννοιες και όροι καθώς και θεωρητικά και μεθοδολογικά εργαλεία από συγγενείς επιστήμες και επιστημονικά πεδία. Στη βάση αυτή αναπτύσσονται νεοφανή διαθεματικά αντικείμενα ερευνητικής ενασχόλησης και διαμορφώνεται το θεωρητικό πλαίσιο και τα εξειδικευμένα μεθοδολογικά εργαλεία του ονομαζόμενου «ποιοτικού, ορθολογικού και αποτελεσματικού εκπαιδευτικού σχεδιασμού». Στο παρόν σύγγραμμα παρουσιάζονται οι βασικές θεωρητικές παραδοχές στο πεδίο του εκπαιδευτικού σχεδιασμού και αποσαφηνίζονται οι έννοιες που αξιοποιούνται από τους ερευνητές του χώρου. (. . .)


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Ελένη Καρατζιά - Σταυλιώτη

Ελένη Καρατζιά - Σταυλιώτη (Συγγραφέας)

Η Ελένη Καρατζιά-Σταυλιώτη σπούδασε στην Παιδαγωγική Ακαδημία Κύπρου και είναι πτυχιούχος του Οικονομικού Τμήματος της Νομικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι επίσης κάτοχος Master of Arts (Μ.Α.) στα Οικονομικά της Εκπαίδευσης και τον Εκπαιδευτικό Σχεδιασμό του Τομέα Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Institute of Education του University of London. Στο ίδιο Ίδρυμα έχει εκπονήσει και τη διδακτορική της διατριβή με θέμα τη σχολική αποτελεσματικότητα με ιδιαίτερη έμφαση την ανάλυση κόστους αποτελεσματικότητας. Υπηρέτησε ως εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, Διευθύντρια σχολείου, Σχολική Σύμβουλος, Σύμβουλος Δημοτικής Εκπαίδευσης στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και Αναπληρώτρια Πρόεδρος του Τμήματος Ποιότητας στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο (2000-2002). Από το Δεκέμβριο του 2002 υπηρετεί ως Λέκτορας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών, στον Τομέα Κοινωνιολογίας και Εκπαιδευτικής Πολιτικής με γνωστικό αντικείμενο "Εκπαιδευτική Αξιολόγηση".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Χάρης Λαμπρόπουλος (Συγγραφέας)

Ο Χάρης Λαμπρόπουλος είναι κάτοχος πτυχίου παιδαγωγικών, απέκτησε το Diploma in Education του Institute of Education του University of London και το Master of Arts (Μ.Α.) στην Οργάνωση Σχεδιασμό και Διοίκηση της εκπαίδευσης από το Πανεπιστήμιο του Reading της Αγγλίας. Εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στο London School of Economics στον κλάδο των Οικονομικών της Εκπαίδευσης και της Ανάπτυξης Ανθρώπινων Πόρων, για την οποία του χορηγήθηκε υποτροφία. Διετέλεσε Επιστημονικός Συνεργάτης (Ειδικός Σύμβουλος) του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, με αρμοδιότητα σε θέματα Οικονομίας της Εκπαίδευσης και Ε.Ο.Κ. (1990 & 1991-93). Το Δεκέμβριο του 1992 εκλέχθηκε λέκτορας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών, στον Τομέα Κοινωνιολογίας και Εκπαιδευτικής Πολιτικής με γνωστικό αντικείμενο "Οικονομία της Εκπαίδευσης", στο οποίο εξακολουθεί να υπηρετεί ως Επίκουρος Καθηγητής.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
359
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.759 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση