Ο Ευτύχης και το ουράνιο τόξο
zoom in

Ο Ευτύχης, ένα μικρό αρκουδάκι που ζει στο δάσος, αρρωσταίνει και πηγαίνει με τους γονείς του σε ένα μεγάλο νοσοκομείο. "Μπόρα είναι. Θα περάσει". Λέει με σιγουριά από την πρώτη στιγμή ο μπαμπάς του. Αυτό πιστεύει και το μικρό μας αρκουδάκι. Και δεν παύει ούτε στιγμή να ονειρεύεται και να περιμένει του ουράνιο τόξο, που έρχεται πάντα μετά από μια καταιγίδα...

Λιάνα Δενεζάκη

Λιάνα Δενεζάκη (Εικονογράφος)

Η Λιάνα Δενεζάκη είναι συγγραφέας και εικονογράφος. Σπούδασε γραφιστική και για ένα διάστημα εργάστηκε στο χώρο της διαφήμισης, ενώ παράλληλα αρθρογραφούσε σε περιοδικά και εφημερίδες. Η μεγάλη της αγάπη ήταν και παραμένει το βιβλίο, στο οποίο στράφηκε γρήγορα. Το 2009 τιμήθηκε με τον Έπαινο Προσχολικής και Πρώτης Σχολικής Ηλικίας του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου "Πηνελόπη Μαξίμου" για το βιβλίο Ένας Γενναίος Σκύλος, ενώ το 2010 με το Βραβείο Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου Μέσης Σχολικής Ηλικίας "Φανής Αποστολίδου" για το βιβλίο "Μαρδούκ!". Ανήκει στη συντακτική ομάδα του "Μαγικού Κόσμου" της www.kosvoice.gr που το 2013 βραβεύτηκε ως το "Καλύτερο Ηλεκτρονικό Πρόγραμμα Φιλαναγνωσίας" από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου. Μέχρι σήμερα έχει γράψει 17 παιδικά βιβλία κι έχει εικονογραφήσει περισσότερα από 150 βιβλία. Είναι μέλος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς κι έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις εικονογράφησης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα "100 mirrors-Εργαλεία για την ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας" στο πλαίσιο του προγράμματος "Δια βίου Μάθηση" (τομεακό πρόγραμμα Εrasmus).


Ευδοκία Σκορδαλά - Κακατσάκη

Ευδοκία Σκορδαλά - Κακατσάκη (Συγγραφέας)

Γεννήθηκα στις δυο του Απρίλη του 1950 σ΄ ένα μικρούλικο, πανέμορφο νησί, τη Σαμοθράκη. Τα πρώτα μου ακούσματα ήταν νανουρίσματα και δημοτικά τραγούδια, θρύλοι και παραμύθια, μουσικές του αγέρα, της θάλασσας, των πουλιών, των ασ τεριών. Τα πρώτα μου χρώματα ήταν το χρυσαφί του ήλιου, το γαλάζιο τ΄ ουρανού και της θάλασσας, το καθάριο ασημί του φεγγαριού, το καταπράσινο του μικρού πευκοδάσους που στεφάνωνε το μικρό χωριό μου, το κατάλευκο του χιονιού που το κουκούλωνε τους χειμώνες. Πότισαν την ψυχή μου τούτα τα ακούσματα και τα χρώματα. Έμαθα να τα αγαπώ. Βλέποντάς τα, ακούγοντάς τα, ταξίδευα. Φανταζόμουν πράγματα και θαύματα! Για να πω την αλήθεια, ακόμα τα αγαπώ, τα κουβαλώ μέσα μου, ταξιδεύω μαζί τους! Σε τούτα τα ταξίδια μου είναι που ψάχνω λέξεις, διαλέγω λέξεις, ψαρεύω λέξεις γεμάτες φως και χρώματα, ελπίδα κι αγάπη. Ύστερα στη σκάφη της καρδιάς μου ζυμώνω μ΄ αυτές τα παραμύθια μου. Και τα στέλνω να τρυπώσουν στις ψυχούλες των παιδιών. Να τους γλυκάνουν τον ύπνο και τον ξύπνιο τους... Συνεργαζόμουν με το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (Ε.ΚΕ.ΒΙ.) στο πρόγραμμα "Συγγραφείς και Εικονογράφοι στα Σχολεία". Για πολλά χρόνια παρουσίαζα στον ραδιοφωνικό σταθμό της Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου "Μαρτυρία" την ζωντανή παιδική εκπομπή "Παραμύθι... μυθικό!" Είμαι μέλος των Πνευματικών Δημιουργών Χανίων, του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς. Συνεργάζομαι με την καθημερινή εφημερίδα Χανιώτικα Νέα και είμαι υπεύθυνη της Λέσχης Ανάγνωσης στην Παιδική Βιβλιοθήκη του Δήμου Χανίων. Βιβλία: "Με το σουραύλι της καρδιάς μου", "Ένα αστέρι πέφτει στη γη", "Με λένε Ελπίδα", "Ο Ευτύχης και το Ουράνιο Τόξο", "Να σ΄αγαπούν και ν΄ αγαπάς", " Το νησί που ταξίδευε", "Ο Λυκούργος και το δίχτυ της αγάπης", "Ένα παράξενο γαϊτανάκι", "Ο βασιλειάς των ονείρων".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρό εξώφυλλο
Σελίδες:
38
Διαστάσεις:
23x30
Βάρος:
0.531 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση