Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Εγχειρίδιο ποιότητας ζωής
(Με άξονα το ερωτηματολόγιο WHOQOL - 100)

Εγχειρίδιο ποιότητας ζωής
Η Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην προσπάθειά της να συμβάλει στην ανάπτυξη κατάλληλων εργαλείων αξιολόγησης, δημιούργησε την ελληνική έκδοση των ερωτηματολογίων WHOQOL-100 και WHOQOL-BREF. Τα εργαλεία αυτά αναπτύχθηκαν από τον Παγκόσμιο Οργανισμό υγείας, με στόχο την προαγωγή ενός διαπολιτισμικού συστήματος αξιολόγησης της ποιότητας ζωής και την χρησιμοποίησή του στον ευρύτερο χώρο της Υγείας.
Ο όρος ποιότητα ζωής εμφανίζεται στο χώρο της Υγείας κατά τις τελευταίες δεκαετίες και παρακινεί όλο και πιο έντονα το ενδιαφέρον των πολιτών της σύγχρονης εποχής. Αποτελεί μια πολυδιάστατη θεματική σύνθεση παραγόντων και συνδέεται άμεσα με την αρχαία ελληνική έννοια του "ευ ζην".
Η ποιότητα ζωής θεωρείται έννοια αλληλένδετη με την ψυχική και σωματική υγεία του ατόμου και ως εκ τούτου, αποτελεί μέγιστης σημασίας ζήτημα η μέριμνα για την αναβάθμιση της. επιπλέον, κατέχει σημαντικό ρόλο στην περίθαλψη των ασθενών αλλά και στον τομέα της πρόληψης, η δε μέτρησή της μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας.
Ελπίζουμε ότι η έκδοση του εγχειριδίου των ερωτηματολογίων WHOQOL θα συνεισφέρει στην πληρέστερη ενημέρωση των επαγγελματιών υγείας για την ποιότητα ζωής καθώς και για τη μεθοδολογία μέτρησής της.
Γ .Ν. Χριστοδούλου Διευθυντής Ψυχιατρικής Κλινικής, Πανεπιστήμιο Αθηνών


Σημείωση: Ο Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας παραχώρησε τα μεταφραστικά δικαιώματα για την έκδοση στα ελληνικά στην Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία έχει και αποκλειστική ευθύνη της μετάφρασης.

24χ17 εκ., 48 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 158.1 (Επιτυχία και προσωπικότητα), 613 (Υγεία), 113.8 (Ζωή)
Άλλα πρόσωπα: Γιώργος Ν. Χριστοδούλου (Μεταφραστής) , Γιώργος Ν. Χριστοδούλου (Επιμελητής) , Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Φορέας) , Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ψυχιατρική Κλινική (Φορέας) , Μαρία Τζινιέρη - Κοκκώση (Μεταφραστής) , Μαρία Τζινιέρη - Κοκκώση (Επιμελητής) , Βλάσσης Δ. Τομαράς (Μεταφραστής) , Βλάσσης Δ. Τομαράς (Επιμελητής) , Ευγενία Τριανταφύλλου (Μεταφραστής) , Ευγενία Τριανταφύλλου (Επιμελητής) , Β. Αντωνοπούλου (Μεταφραστής) , Β. Αντωνοπούλου (Επιμελητής) , Αιγινίτειο Νοσοκομείο Αθηνών (Φορέας) ,
ISBN: 978-960-8071-44-5
ISBN (10ψήφιο): 960-8071-44-5
Βάρος: 0.143 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2003
Γράψε τη δική σου κριτική
13.24
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

11.78
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.