Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Οι "ανδρικές ταυτότητες" στο σχολείο
(Ετεροσεξουαλικότητα, ομοφυλοφοβία και μισογυνισμός)
Συγγραφέας:   Φώτης Πολίτης


Οι "ανδρικές ταυτότητες" στο σχολείο
Το βιβλίο αυτό εξετάζει τη συγκρότηση του «ανδρισμού» στο σχολείο, με πλήθος ερευνητικών στοιχείων από ελληνικά σχολεία.

Πρόκειται για μια μελέτη η οποία συμβάλλει στην επίκαιρη πολιτική και επιστημονική συζήτηση που διεξάγεται τα τελευταία 30 χρόνια διεθνώς τόσο για την κατανόηση των έμφυλων σχέσεων, όσο και για την προώθηση της έμφυλης συμμετρίας.

Ο συγγραφέας υποστηρίζει με πάθος ότι ζητούμενο κάθε πολιτικής -πόσο μάλλον της εκπαιδευτικής- θα πρέπει να είναι η εξεύρεση τρόπων με τους οποίους θα μπορούσαν να εκδηλωθούν και να εκφραστούν όλες οι πλευρές της ανθρώπινης υποκειμενικότητας.

Η μελέτη αυτή παρέχει μια πολύ εμπεριστατωμένη εικόνα του πλέον πρόσφατου θεωρητικού προβληματισμού και των εμπειρικών δεδομένων μιας θεματικής που αποκτά όλο και μεγαλύτερη σημασία στον τομέα των κοινωνικών επιστημών και της οποίας οι εκφάνσεις στην ελληνική πραγματικότητα ελάχιστα έχουν διερευνηθεί έως σήμερα. Έτσι, καλύπτει ένα σημαντικό κενό στην ελληνική βιβλιογραφία και συμβάλλει στην εξοικείωση των Ελλήνων αναγνωστών και των Ελληνίδων αναγνωστριών με τη μελέτη των ανδρικών ταυτοτήτων.

Η μελέτη αυτή, φωτίζει με νέο τρόπο επίκαιρα ζητήματα που δεν έχουν απασχολήσει αρκετά στο παρελθόν την ελληνική κοινή γνώμη και την επιστημονική κοινότητα, και για τα οποία υπάρχει σε μεγάλο βαθμό ακόμα μια αμήχανη σιωπή και στο φεμινιστικό κίνημα στην Ελλάδα.

Εκτός από το γεγονός ότι προσφέρει μια νέα μελέτη για τη συγκρότηση του ανδρισμού στο δημοτικό σχολείο, συμβάλλει στην κατανόηση του ανδρισμού και στη συγκρότησή του μέσα σε μια ευρύτερη κοινωνική οργάνωση, ενώ ταυτόχρονα δίνει μια διαφορετική θέαση της εκπαίδευσης, από τη σκοπιά του φύλου.

Το βιβλίο αποκαλύπτει τα περιθώρια παρέμβασης που έχουν όσοι εμπλέκονται στην εκπαιδευτική διαδικασία, στη διαδικασία διαπραγμάτευσης ταυτοτήτων των μαθητών και μαθητριών.

24χ17 εκ., 643 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 155.632 (Άνδρες - Ψυχολογία), 305.31 (Άνδρας), 306.77 (Σεξουαλική συμπεριφορά), 305.235 (Έφηβοι)
ISBN: 978-960-6647-49-9
ISBN (10ψήφιο): 960-6647-49-8
Βάρος: 1.33 κιλά
Εκδότης: Επίκεντρο
Έτος Κυκλοφορίας: 2006
Γράψε τη δική σου κριτική
37.70
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

33.55
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Φώτης Πολίτης είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Πατρών, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης, του Μαράσλειου Διδασκαλείου Δημοτικής Εκπαίδευσης (Μ.Δ.Δ.Ε.), της Σχολής Επιμόρφωσης Λειτουργών Δημοτικής Εκπαίδευσης Αθηνών (Σ.Ε.Λ.Δ.Ε.) και της Μαρασλείου Παιδαγωγικής Ακαδημίας. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές ειδίκευσης (Master) στην Παιδαγωγική Σχολή του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (Institute of Education, University of London) και στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ., όπου και αναγορεύθηκε διδάκτορας με βαθμό άριστα.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.