Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η ελληνική καταγωγή των Αραουκανών της Χιλής
Συγγραφέας:   Lonko Kilapan


Η ελληνική καταγωγή των Αραουκανών της Χιλής
Στο βιβλίο αυτό ο Λόνκο Κιλαπάν (1993 - 2003), επίσημος ιστορικός της Αραουκάνικης Φυλής, ισχυρίζεται και αποδεικνύει με πλήθος στοιχεία, ότι οι Αραουκάνοι είναι απόγονοι αρχαίων Ελλήνων και συγκεκριμένα Σπαρτιατών, που οδηγήθηκαν στη Χιλή περί το 600 π.Χ. και ίδρυσαν εκεί δική τους αποικία. Όπως μας λέει ο ίδιος, η γνώση αυτή μεταδιδόταν μυστικά από τον έναν Επεουτούβε (=επίσημο ιστορικό των Αραουκάνων) στον άλλο για πάνω από δύο χιλιάδες χρόνια.
Η μυστηριώδης αυτή φυλή της Νότιας Αμερικής, που αριθμεί περί τις 400.000 ψυχές, έχει προκαλέσει τον παγκόσμιο θαυμασμό για τις αρετές της και ιδίως για την ακατάβλητη μαχητικότητά της μέσα στην πρόσφατη ιστορία, αφού αντιστάθηκε με επιτυχία επί 300 χρόνια και ποτέ δεν κατακτήθηκε από τους Ισπανούς, ούτε με τα όπλα ούτε μέσω της θρησκείας.

Το βιβλίο γράφτηκε στην ισπανική γλώσσα, που είναι η επίσημη γλώσσα της Χιλής, με τίτλο "El Origen Griego de los Araucano|" ("Η ελληνική καταγωγή των Αραουκάνων") και εκδόθηκε το 1974 από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις του Σαντιάγο. Το βιβλίο αυτό είχαμε την εκδόθηκε για πρώτη φορά στην ελληνική γλώσσα το 1997, σε επιμελημένη μετάφραση του δικηγόρου, συγγραφέα και μεταφραστή Γιώργου Λαθύρη. Το βιβλίο είναι γραμμένο με τον λακωνικό τρόπο που συνήθιζαν να εκφράζονται οι αρχαίοι Σπαρτιάτες· έτσι, πίσω από τις γραμμές υπάρχει ένα "δεύτερο" και ένα "τρίτο βιβλίο", που ανευρίσκεται σε μια δεύτερη και τρίτη ανάγνωση.

Ένας λαός όμορφος και γενναίος, με πάθος για την ελευθερία, σε μια κοινωνία που λειτουργεί με τους μυστικούς νόμους του Λυκούργου... είναι ένα συγκλονιστικό θέμα που δεν μπορεί να αφήσει αδιάφορο κανέναν Έλληνα, αλλά και κανέναν απροκατάληπτο ερευνητή της αλήθειας! Εξάλλου, όπως αποδεικνύεται και από την πρόσφατη Ιστορία, Ελλάδα και Χιλή συνδέονται περιέργως με μια "ανεξήγητη" συμπάθεια... Ο γνωστός νομπελίστας ποιητής Πάμπλο Νερούντα ήταν Αραουκάνος, και στο έργο του "Κάντο Χενεράλ", που μελοποίησε ο Μίκης Θεοδωράκης, κάνει υπαινικτικές αλλά σαφείς αναφορές για το θέμα αυτό....Είναι καιρός μέσα από το βιβλίο αυτό να μάθουμε την αλήθεια, μια αλήθεια που μπορεί να λειτουργήσει πάνω μας σαν ένα "σοκ ιστορικής μνήμης", μια αλήθεια που μας αφορά όλους!

21χ14 εκ., 256 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 305.88 (Έλληνες), 305.8 (Εθνολογία ), 305.8 (Φυλές)
Άλλα πρόσωπα: Γιώργος Λαθύρης (Μεταφραστής)
ISBN: 978-960-85577-1-0
ISBN (10ψήφιο): 960-85577-1-2
Βάρος: 0.391 κιλά
Εκδότης: Ηλιοδρόμιο
Έτος Κυκλοφορίας: 2003
Γράψε τη δική σου κριτική
23.40
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

20.83
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Λόνκο Κιλαπάν γεννήθηκε την άνοιξη του 1903, στις αρχές του περασμένου αιώνα, στο νοτιοδυτικό άκρο της αμερικανικής ηπείρου. Δεν πήγε ποτέ στα δημόσια σχολεία της Χιλής, αλλά διδάχτηκε και εκπαιδεύτηκε από τους Σοφούς Γέροντες της Φυλής των Αραουκανών, τους λεγόμενους Φίτσας (Fichas). Ο ίδιος αναφέρει ότι πέρασε από την εκπαίδευση δεκαεπτά τέτοιων δασκάλων. Επίσημος ιστορικός της φυλής του και αρχηγός της Αραουκανικής Συνομοσπονδίας της Χιλής, έζησε στο Σαντιάγο, διατηρώντας ακμαία υγεία και έντονη δραστηριότητα μέχρι το τέλος της ζωής του. Ο Δον Λόνκο απεβίωσε τον Ιανουάριο του 2003, ολοκληρώνοντας σχεδόν έναν αιώνα ζωής. "Η Ελληνική Καταγωγή των Αραουκανών" δημοσιεύθηκε το 1974 από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις του Σαντιάγο. Σε αυτό το βιβλίο για πρώτη φορά δημοσιοποιείται επίσημα η μυστική παράδοση της φυλής του. Χάρη στο έργο του αυτό, έγινε ομόφωνα δεκτός ως μέλος στην Επιστημονική Εταιρεία της Χιλής και το βιβλίο εγκρίθηκε στην συνέχεια από την αρμόδια Υπηρεσία και συγκαταλέχθηκε στα προτεινόμενα συμβουλευτικά βιβλία για τους μαθητές των Δημοσίων Σχολείων της Χιλής.Ο Λόνκο Κιλαπάν είχε τιμηθεί με πλήθος μετάλλια και διακρίσεις. Ήταν διδάκτωρ Iστορικών Επιστημών, καθηγητής της Σχολής Παραψυχολογίας του Μπουένος Άϊρες, Πρόεδρος της Αραουκανικής Συνομοσπονδίας, Πρόεδρος της Ακαδημίας Αραουκανικής Γλώσσας, κλπ. Άλλα έργα του: "Κραυγή στο Δάσος" ποίηση, 1947, "Το Αριθμητικό Σύστημα των Αραουκανών", 1987, "Οι αραουκανικές ρίζες της Κουέκας (=εθνικού χορού της Χιλής)", κ.α. Είχε δημοσιεύσει πλήθος άρθρα σε διάφορες εφημερίδες και περιοδικά και είχε δώσει διαλέξεις ως προσκεκλημένος Πανεπιστημίων και πολιτιστικών φορέων στην Χιλή, Αργεντινή, και σε άλλες χώρες.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.