Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η εφημερίδα Πάφος της Κύπρου
(1921-1950)
Συγγραφέας:   Μάγδα Μ. Κιτρομηλίδου


Η εφημερίδα Πάφος της Κύπρου
Η έκδοση έφτασε κάπως αργοπορημένα, αφού η συντάκτρια του έργου, η Μάγδα Μ. Κιτρομηλίδη, δεν πρόφτασε να το δει στην τυπωμένη του μορφή. Μας δίνει, ωστόσο, ένα ωραίο παράδειγμα, ένα θετικό πρότυπο, αν αναλογιστούμε την χαλκέντερη σεβάσμια της φιλολόγου ερευνήτριας να εργάζεται με πάθος στη βιβλιοθήκη για να ολοκληρώσει μία εργασία διττά πρόσφορη: στην ιστορία του κυπριακού Τύπου και στην ιστορία του τόπου.
Πέρα, όμως, από την απόλυτα χρηστική του όψη το Ευρετήριο αποτελεί και ένα ελκυστικό, ας το πούμε συνοπτικό αλλά πολυεπίπεδο, ανάγνωσμα. Αν και δύσκολα θα μπορούσε να αποδώσει κανείς αυτή τη θετική ιδιότητα σε μια "στεγνή" ευρετηρίαση, διατρέχοντας τις σελίδες του τόμου ο αναγνώστης παρακολουθεί μέσα από τις ενδεικτικές αναφορές, τις περιλήψεις και συχνά τα αυτούσια παραθέματα από τις τακτικές στήλες, τις πολιτικές και διπλωματικές εξελίξεις - με ειδικές ανταποκρίσεις με τα ελλαδικά θέματα, τις εθνικές επιδιώξεις και τους κοινωνικούς αγώνες του κυπριακού λαού, την πνευματική ζωή, την καθημερινότητα με τα μικροεπεισόδια, την κοινωνική ζωή, τις προσπάθειες εκσυγχρονισμού σε τεχνικά και άλλα θέματα, τέλος τα ποικίλα ενδιαφέροντα των Κυπρίων αναγνωστών για ενημέρωση στο παγκόσμιο επίπεδο. Ιδιαίτερη προσφορά της Μάγδας Κιτρομηλίδη μπορεί να θεωρηθούν τα δευκρινιστικά της σχόλια και οι υποσημειώσεις προς υποβοήθηση του αναγνώστη.

(Από τον πρόλογο του βιβλίου)


Σημείωση: Πρόλογος: Λουκία Δρούλια. Εισαγωγή: Πέτρος Παπαπολυβίου.

24χ17 εκ., 530 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Αυτοτελή Δημοσιεύματα. Βιβλιοθήκη Εγκυκλοπαίδειας Ελληνικού τύπου - 1
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 070 (Εφημερίδες), 956.45 (Κύπρος - Ιστορία)
ISBN: 978-960-7916-42-6
ISBN (10ψήφιο): 960-7916-42-5
Βάρος: 1.104 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2005
Γράψε τη δική σου κριτική
35.67
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

31.75
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.