Αρμενίζοντας προς το Αμερικανικό όνειρο...
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Αρμενίζοντας προς το Αμερικανικό όνειρο...

Κώστας Ν. Ρόζος

Είναι ένα σημαντικό κομμάτι της τοπικής μας ιστορίας, το οποίο ουδέποτε μέχρι σήμερα είχε καταγραφεί.
Αφορά στην προσπάθεια των προγόνων μας, που πριν 100 και πλέον χρόνια θέλησαν να βρουν ένα καλύτερο μέλλον για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, ακολουθώντας το μαζικό ρεύμα της εποχής εκείνης προς την Αμερικανική `Ήπειρο.
Ακολουθήσαμε τα βήματά τους.
Με τη "μαγική" μηχανή του χρόνου, ήμασταν παρόντες σε όλες τις φάσεις του ταξιδιού τους. Νιώσαμε τη φτώχια του χωριού τους. `Ήμασταν εκεί, όταν μετρούσαν τον πενιχρό απολογισμό της ετήσιας σοδιάς τους. Καταγράψαμε την αγωνία τους, όταν έπαιρναν τη μεγάλη απόφαση του ξενιτεμού .
Αφουγκραστήκαμε τον πολιτικό πυρετό της Ελλάδας, στις αρχές του 200υ αιώνα. "Βρεθήκαμε" στην Πάτρα, στον Πειραιά, στην Καλαμάτα, στη Νάπολη, στην Τεργέστη και στις άλλες "αποβάθρες εκτόξευσης" προς την ευτυχία. Επιβιβαστήκαμε μαζί τους στην τρίτη θέση των "υπερσύγχρονων" ατμοκίνητων υπερωκεάνιων του 1900, που τους πήραν μακριά.
Αρμενίσαμε στη Μεσόγειο και στον Ατλαντικό. Αντικρίσαμε το άγαλμα της Ελευθερίας μέσα από τα κάγκελα του Νησιού `Ελλις. Κατεβήκαμε στη Νέα Υόρκη. Κατευθυνθήκαμε μαζί τους στις φάμπρικες και στα εργοτάξια των σιδηροδρόμων , προσπαθώντας να βιώσουμε το όνειρό τους.
Το Αμερικανικό όνειρό τους...

Κώστας Ν. Ρόζος

Κώστας Ν. Ρόζος (Συγγραφέας)

Ο Κώστας Ν. Ρόζος γεννήθηκε το 1958 και ζει μόνιμα στην Αιγείρα. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσιο Δίκαιο στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών .Πήρε πτυχίο το Δεκέμβριο του 1980 και συνέχισε σπουδές στο Νομικό Τμήμα της ίδιας σχολής. Από τα φοιτητικά χρόνια, ήταν ενεργό μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών. Όταν, στα μέσα της δεκαετίας του ΄80, δημιουργήθηκε το παράρτημα του Συλλόγου στην Πάτρα συμμετείχε μέχρι το 1996 στο διοικητικό συμβούλιο, εκλεγόμενος στη θέση του Γεν. Γραμματέα. Για ένα διάστημα εξελέγη αντιπρόσωπος στην Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες και από το 2003, είναι μέλος της Επιτροπής Διοίκησης του Κέντρου Αποθεραπείας και Φυσικής Αποκατάστασης Αιγίου. Το 1996 ανέλαβε την έκδοση της εφημερίδας "Φρουρός της Ανατολικής Αιγιαλείας", έκδοση που συνεχίζει μέχρι σήμερα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
158
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.3 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση