Όταν η οργή ξεχειλίζει...
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Όταν η οργή ξεχειλίζει...

Οικοδόμοι: Αποτίμηση των μεγάλων αγώνων, μικρό χρέος σε κείνους που έφυγαν, θυμόμαστε και θυμίζουμε: Μαρτυρίες παλιών αγωνιστών

10.65€ -10% 9.59€
Αυτό το βιβλίο έχει σκοπό να τιμήσει τους αγώνες που άλλαξαν τους όρους δουλειάς και ζωής των οικοδόμων καταχτώντας μια νέα θέση στην οικονομία και στην κοινωνία. - Οικοδόμοι. πρωταγωνιστές στη συνδικαλιστική εποποιία 1960-΄67 καταγράφουν τις μαρτυρίες και τις εμπειρίες τους σε ένα συλλογικό έργο. - Θελήσαμε να γυρίσουμε στα γεγονότα εκείνου του καιρού. - Να ξαναδούμε πότε και πώς ξεκίνησε αυτή η απαράμιλλη εφτάχρονη αγωνιστική διαδρομή. - Να θυμηθούμε τις κατακτήσεις που πραγματοποίησε και την πολύτιμη κληρονομιά που μας άφησε σε εμπειρίες και διδάγματα, την τόσο χρήσιμη στις μέρες μας, όπου ο νεοφιλελευθερισμός όλο και πιο απειλητικά απλώνει το χέρι του στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων του περασμένου αιώνα. - Να ξαναθυμηθούμε, τέλος. πως "τίποτε δεν χαρίζεται" και πως "όλα εξαρτώνται από τον αγώνα".
Κατερίνα Ζωιτοπούλου - Μαυροκεφαλίδου

Κατερίνα Ζωιτοπούλου - Μαυροκεφαλίδου (Επιμέλεια)

Η Κατερίνα Ζωιτοπούλου - Μαυροκεφαλίδου γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου και τελείωσε το γυμνάσιο. Κατόπιν πήγε στο Δυτικό Βερολίνο, όπου σπούδασε ηλεκτρολογία στο Πολυτεχνείο. Μετά το προδίπλωμα μεταγράφηκε στην Κρατική Σχολή Κινηματογράφου και Τηλεόρασης, απ΄ όπου αποφοίτησε το 1965. Εργάστηκε για πολλά χρόνια στην τηλεόραση του Δυτικού Βερολίνου και σε κινηματογραφικές παραγωγές σαν υπεύθυνος για το μοντάζ σε ταινίες ντοκιμαντέρ, μεγάλου μήκους και διαφημιστικά. Το 1978 προσλήφθηκε σαν ειδική σύμβουλος για το μοντάζ στην Ακαδημία Κινηματογράφου και Τηλεόρασης προσπαθώντας να μεταδώσει στους μαθητές της, εκτός από τις τεχνικές γνώσεις και το αισθητικό κριτήριο στην εικόνα και στον ήχο. Ταυτόχρονα παρακολουθούσε στο πανεπιστήμιο ειδικά μαθήματα για την ιστορία, το δίκαιο και την κοινωνιολογία του κινηματογράφου. Την ίδια εποχή έγραφε άρθρα και ανταποκρίσεις σε εφημερίδες και περιοδικά της Αθήνας και του Βόλου για τους Έλληνες μετανάστες, καλλιτεχνικά και πολιτιστικά θέματα, ταξιδιωτικές περιγραφές κ.ά. Το 1983 επέστρεψε στην Αθήνα, όπου είχε εργαστήριο επεξεργασίας κινηματογραφικών ταινιών (μοντάζ) και εργάστηκε σαν μοντέρ σε διάφορες εξωτερικές παραγωγές της κρατικής τηλεόρασης, των υπουργείων Πολιτισμού, Γεωργίας κλπ. Με την επικράτηση του βίντεο στις τηλεοπτικές παραγωγές ασχολείται με μεταφράσεις κλασικών έργων της γερμανικής λογοτεχνίας, την επιμέλεια εκδόσεων και τη συγγραφή σεναρίων.

Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
231
Διαστάσεις:
24χ17
Βάρος:
0.409 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση