Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Παιδαγωγική γνώση του περιεχομένου φυσικών επιστημών
Συγγραφέας:   Πέτρος Π. Καριωτόγλου


Παιδαγωγική γνώση του περιεχομένου φυσικών επιστημών
Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια προσπάθεια επαναθεώρησης της αρχικής εκπαίδευσης και της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών στην περιοχή των Φυσικών Επιστημών.
Στηρίζεται στην σχετική πρόταση της Παιδαγωγικής Γνώσης Περιεχομένου, η οποία αποτελεί μια σύνθεση περιεχομένου, εννοιολογικών δυσκολιών των μαθητών /τριών και διδακτικών προτάσεων, τουλάχιστον, αν και οι σχετικές βιβλιογραφικές προτάσεις δεν συμφωνούν απολύτως. Ιδιαίτερα για τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Προσχολικής Εκπαίδευσης, που δεν είναι ειδικοί στις Φυσικές Επιστήμες, το πρόβλημα είναι εντονότερο λόγω της περιορισμένης γνώσης του περιεχομένου των Φυσικών Επιστημών.
Η πρόταση διαφοροποιείται από την παραδοσιακή γνώση του περιεχομένου και της διδακτικής μεθόδου. Σχετίζεται όμως ισχυρά με την εποικοδομητική προσέγγιση στη διδασκαλία και μάθηση. Η συσχέτιση προσδιορίζεται από τη λειτουργική χρήση των αναπαραστάσεων των μαθητών /τριών, αλλά και από το διδακτικό μετασχηματισμό του περιεχομένου προς διδασκαλία, που και αν δεν προτείνεται ρητά από την εποικοδομητική προσέγγιση, εντούτοις υπονοείται, αφού η τελευταία είναι μια πρόταση που συνδέεται στενά με το συγκεκριμένο περιεχόμενο.
Η συσχέτιση αυτή οδηγεί σε μια αλληλεπίδραση των παραγόντων που συγκροτούν την πρόταση, με αποτέλεσμα το περιεχόμενο να κατανοείται βαθύτερα όταν σχετίζεται με τις εννοιολογικές δυσκολίες των μαθητών / τριών. Ακόμη η δομή της προτεινόμενης μεθόδου γίνεται καλύτερα αντιληπτή όταν βοηθάει το ξεπέρασμα συγκεκριμένων εννοιολογικών δυσκολιών. Αλλά επίσης ένα συγκεκριμένο πείραμα ή φαινόμενο αναδεικνύεται γιατί συμβάλλει σε συγκεκριμένη μάθηση και δεν είναι απλά μια εφαρμογή της θεωρίας.
(από τον πρόλογο του βιβλίου)


24χ17 εκ., 145 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 500.07 (Φυσικές επιστήμες - Σπουδή και διδασκαλία)
ISBN: 978-960-89090-0-7
ISBN (10ψήφιο): 960-89090-0-7
Βάρος: 0.399 κιλά
Εκδότης: Γράφημα
Έτος Κυκλοφορίας: 2006
Γράψε τη δική σου κριτική
13.83
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

12.31
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.