Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
ΑΣΕΠ - Οδηγός για το διαγωνισμό των εκπαιδευτικών

Offer
Για τη διευκόλυνση των ενδιαφερομένων παρουσιάζουμε έναν οδηγό πλεύσης με όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι για τους όρους και τις προϋποθέσεις του διαγωνισμού για πρόσληψη εκπαιδευτικών στη δημόσια πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Αρχικά, παρουσιάζουμε τους όρους, κοντολογίς, το τι, το πώς και το γιατί των εξετάσεων και ξεκαθαρίζουμε το τοπίο σχετικά με το ποιοι πτυχιούχοι, ποιών τμημάτων, έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μέρος στο διαγωνισμό και να διεκδικήσουν μια θέση εκπαιδευτικού, καθώς και το σύνολο των απαιτούμενων προσόντων (γενικών και ειδικών, κατά κλάδο και ειδικότητα) για το διορισμό στην εκπαίδευση. Αμέσως μετά, αναλύουμε τα κριτήρια που προσαυξάνουν τη βαθμολογία με βάση το βαθμό του πτυχίου, τις μεταπτυχιακές σπουδές και την εκπαιδευτική προϋπηρεσία. Παράλληλα, εκθέτουμε όλα τα δεδομένα των γραπτών εξετάσεων, τους όρους βαθμολόγησης των γραπτών και όλα όσα πρέπει να προσέξουν οι υποψήφιοι. Ακόμη παρουσιάζουμε τα πτυχία που είναι ισοδύναμα με το πτυχίο της ΑΣΠΑΙΤΕ, τις ειδικές κατηγορίες διαγωνιζομένων (πολύτεκνοι, άτομα με έλλειψη φυσικών σωματικών δυνατοτήτων κτλ.), καθώς και τα δικαιολογητικά για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής.
Τέλος, για την καλύτερη προετοιμασία των υποψηφίων, προσφέρουμε τα θέματα στα οποία εξετάστηκαν οι υποψήφιοι του προηγούμενου διαγωνισμού (γνωστικό αντικείμενο, ειδική διδακτική και παιδαγωγικά) και αναλύουμε τα στατιστικά στοιχεία με τη ζήτηση και προσφορά θέσεων καθώς και την τελική συμμετοχή των υποψηφίων ανά κλάδο και ειδικότητα.

24χ17 εκ., 375 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Εκπαίδευση
Ονομασία υποσειράς: Πυξίδες στην Εκπαίδευση
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 378.07 (Εκπαίδευση, Τριτοβάθμια - Σπουδή και διδασκαλία)
ISBN: 978-960-16-2002-2
ISBN (10ψήφιο): 960-16-2002-8
Βάρος: 0.642 κιλά
Εκδότης: Πατάκη
Έτος Κυκλοφορίας: 2006
Γράψε τη δική σου κριτική
16.23
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

11.20
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Κάτσικας, Χρήστος
Ο Χρήστος Κάτσικας γεννήθηκε το 1960. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1979-1983) και από το 1985 εργάζεται στη μέση εκπαίδευση. Είναι συντάκτης του περιοδικού "Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης", μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων και εκπαιδευτικός συντάκτης της εφημερίδας "Τα Νέα". Είναι υποψήφιος διδάκτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα εντοπίζονται στο χώρο της κοινωνιολογίας της εκπαίδευσης και της εκπαιδευτικής πολιτικής. Είναι συγγραφέας των βιβλίων: - "Η ανισότητα στην ελληνική εκπαίδευση" Gutenbert 1994, 2000 (μαζί με τον Γ. Καββαδία) - "Η ελληνική εκπαίδευση στο ορίζοντα του 2000", Gutenberg 1996 (μαζί με τον Γ. Καββαδία). - "Δώδεκα μύθοι της εκπαίδευσης", Τα Τραμάκια 1997. - "Κρίση του σχολείου και εκπαιδευτική πολιτική", Gutenberg 1998 (μαζί με τον Γ. Καββαδία). - "Σχολείο, τάξη και ιδεολογία - Τα παραμύθια της σχολικής μας ζωής" Ελληνικά Γράμματα 1999 κ.ά.

Η Ελένη Νικολαΐδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Από το 1995 εργάζεται στη μέση εκπαίδευση. Είναι συντάκτρια του εκπαιδευτικού περιοδικού "Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης" και επιστημονική συνεργάτιδα της εφημερίδας το "Έθνος". Τα επιστημονικά και ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στο χώρος της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας και της Ιστορίας των Αρχαίων Χρόνων.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.