Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Διατύπωση πολιτικής για το ανθρώπινο δυναμικό των ενόπλων δυνάμεων
Συγγραφέας:   Ιωάννης Γ. Αγγέλου


Διατύπωση πολιτικής για το ανθρώπινο δυναμικό των ενόπλων δυνάμεων
"...Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, με τις ιδιομορφίες της γεωγραφικής θέσης της χώρας και των προβλημάτων της με όμορο κράτος, απαιτείται να ευρίσκονται σε συνεχή ετοιμότητα. Ταυτόχρονα, λόγω της παρουσίας της χώρας στους διεθνείς οργανισμούς, έχει αναληφθεί η υποχρέωση της επάνδρωσης ειρηνευτικών αποστολών σε περιοχές που αντιμετωπίζουν κινδύνους, εσωτερικούς ή εξωτερικούς. Ο σημαντικότερος παράγων για την υλοποίηση των εθνικών στρατηγικών είναι το ανθρώπινο δυναμικό. Στη σημερινή πραγματικότητα, στην κοινωνία της πληροφορίας και της γνώσης, το ανθρώπινο δυναμικό πρέπει να είναι ικανοποιημένο, προκειμένου να αφοσιώνεται στη αποστολή του, χωρίς να σκέπτεται οτιδήποτε πέραν αυτής..." Το ανθρώπινο δυναμικό αποτελεί τον πολλαπλασιαστή ισχύος οποιουδήποτε συστήματος, οποιουδήποτε οργανισμού ή επιχείρησης. Ιδιαίτερα, στον ευαίσθητο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων η παρουσία του ανθρώπινου δυναμικού είναι καταλυτική, γιατί χωρίς αυτό τα οπλικά συστήματα αχρηστεύονται.

Το βιβλίο αυτό του Αντισυνταγματάρχη Μηχανικού Γιάννη Γ. Αγγέλου, κάτοχου Μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) του Βρετανικού Πανεπιστημίου "Nottingham Trent University" και Μεταπτυχιακού τίτλου (Μsc) του Κέντρου Διπλωματικών και Στρατηγικών Μελετών του Πανεπιστημίου των Παρισίων (C. E. D. S.), έχει σκοπό να λειτουργήσει ως έναυσμα για τη διατύπωση πολιτικής σε ότι αφορά το ανθρώπινο δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων, δύο αιώνες μετά τη συγκρότηση του πρώτου τμήματος τακτικού στρατού στην Ελλάδα. Επιπλέον, επιδιώκει να δώσει την ευκαιρία έναρξης διαλόγου ανάμεσα σε όλους τους ενδιαφερόμενους, ώστε να διαμορφωθεί κλίμα ελπίδας για τα στελέχη και τις οικογένειές τους.
Να προκαλέσει το τέλος της εσωστρέφειας...

24χ17 εκ., 130 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 355.1 (Στρατός)
ISBN: 978-960-255-231-5
ISBN (10ψήφιο): 960-255-231-Χ
Βάρος: 0.287 κιλά
Εκδότης: Σμπίλιας
Έτος Κυκλοφορίας: 2006
Γράψε τη δική σου κριτική
17.24
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

15.34
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Αντισυνταγματάρχης Μηχανικού Γιάννης Γ. Αγγέλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962. Αποφοίτησε από το 5ο Λύκειο Αρρένων Αθηνών. Περάτωσε τις σπουδές του στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1986 και ονομάστηκε Ανθυπολοχαγός του Μηχανικού. Έχει υπηρετήσει σε πολλές Μονάδες του Όπλου του Μηχανικού, καθώς και σε γενικές θέσεις (Κέντρο Εκπαίδευσης Στρατονομίας, Επιτελείο του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Σχολή Πεζικού). Ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τα Επιχειρησιακά Προγράμματα του Γʼ Κ.Π.Σ. "Απασχόληση - Επαγγελματική Κατάρτιση" και "Κοινωνία της Πληροφορίας", με έμφαση στη σύνδεση της θητείας με την αγορά εργασίας. Έχει ολοκληρώσει τη φοίτησή του στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών και είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) του Βρετανικού Πανεπιστημίου "Nottingham Trent University" και Μεταπτυχιακού τίτλου (Μsc) του Κέντρου Διπλωματικών και Στρατηγικών Μελετών του Πανεπιστημίου Παρισίων (C. E. D. S.). Έχει παρακολουθήσει αριθμό σεμιναρίων σχετικά με το ανθρώπινο δυναμικό και έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε ημερίδες με αντικείμενο τη Διοίκηση Ολικής Ποιότητας και τη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.