Η διδασκαλία του γλωσσικού μαθήματος στο δημοτικό σχολείο
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η διδασκαλία του γλωσσικού μαθήματος στο δημοτικό σχολείο

24.88€ -30% 17.37€

Όποιος διδάσκει σήμερα το γλωσσικό μάθημα στο δημοτικό σχολείο, έχει να ανταποκριθεί σε αποστολές με συνθετότητα και πολυπλοκότητα, λόγω της νέας πραγματικότητας στη ζωή του παιδιού, που έχει προκύψει από τις νεοδιαμορφωθείσες κοινωνικές συνθήκες. Όμως, η επιτυχής ανταπόκριση σ` αυτές τις αποστολές διέρχεται μέσα από το πεδίο των επιστημονικο-διδακτικών εξελίξεων. (. . .) Το παρόν βιβλίο αποκτά ιδιαίτερη διδακτικο-παιδαγωγική αξία και σημασία, καθώς προσφέρει σύζευξη θεωρίας και πράξης. (. . .)


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Νικόλαος Ρέλλος

Νικόλαος Ρέλλος (Επιμέλεια)

Ο Νικόλαος Ρέλλος είναι μέλος του ΔΕΠ του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου και διδάσκει το γνωστικό αντικείμενο Σχολική Παιδαγωγική με κύριους άξονες τη διδακτική μεθοδολογία (θεωρία και πράξη της σχολικής διδασκαλίας) και την αξιολόγηση της μαθητικής επίδοσης, όπου και κινούνται τα επιστημονικο-ερευνητικά ενδιαφέροντά του.

Otto Schober (Επιμέλεια)


Ελένη Νούσια

Ελένη Νούσια (Μεταφραστής)

Η Έλενα Νούσια γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ασχολείται με την ποίηση, τη μετάφραση και το δοκίμιο. Ποιητικές συλλογές: "Ποιητικές προσεγγίσεις", Ανέμη, 1979· "Συντελεσμένη εποχή", Ίκαρος, 1983· "Αργή στιγμή πάνω στη σκάλα", Πρόσπερος, 1990· "Κοίλο φεγγάρι", Πρόσπερος, 1994. Πρόζα: "Το θέατρο των κουρελιών", Ύψιλον, 2000. Μεταφράσεις: Georg Trakl, "O Sebastian στο όνειρο/Δημοσιεύσεις στο "Brenner" 1914/15", Ρόπτρον, 1990 / 2η έκδοση αναθεωρημένη, Ύψιλον, 1999. Friedrich Holderlin, "Ο θάνατος του Εμπεδοκλή", Μαραθιάς, 1977.

Εύα Γεμενετζή (Μεταφραστής)


Νίκος Κωνσταντινίδης (Μεταφραστής)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
291
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.474 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση