Εν Σίφνω
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Εν Σίφνω

Στην πάλλευκη ομορφιά της παράδοσης και της γεύσης

Στέλιος Παρασκευόπουλος

40.47€ -27% 29.54€

(. . .) Ειλικρινά θα είμαι ευτυχής, αν το λεύκωμα τούτο, που κρατάτε στα χέρια σας, μπορέσει να συμβάλει στο να διατηρήσει η Σίφνος το σημερινό της πρόσωπο και να καταφέρει να αντισταθεί στην πολιορκία των τουριστικών εμπόρων που επιδιώκουν την άλωση της. Γνωρίζω πολύ καλά, πως οι κάτοικοί της αντιστέκονται σθεναρά και δεν θα επιτρέψουν εύκολα σε κανέναν Πορθητή να περάσει την Κερκόπορτα του κέρδους. (. . .) Η Σίφνος χωρίς να αρνείται την εξέλιξη, και έτσι πρέπει, διατηρεί σε μία καταπληκτική ισορροπία το άρωμα της ιστορίας και τους παρελθόντος της. Με τα παραδοσιακά επαγγέλματα, τις γιορτές, τα πανηγύρια, τα διάφορα έθιμα, τις ιστορίες, τους θρύλους και βέβαια την κουζίνα της με τις πατροπαράδοτες συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής μιας και ήταν ως γνωστό η πατρίδα του αρχιμάγειρα Νίκου Τσελεμεντέ. (. . .)


[Απόσπασμα από το κείμενο του προλόγου]

Γιάννης Μάνος

Γιάννης Μάνος (Φωτογράφος)

Ο Γιάννης Μάνος μεγάλωσε στην ευρύτερη περιοχή Ολύμπου, στην Βαλανίδα Ελλασόνας, και από τα μαθητικά του ακόμα χρόνια άρχισε ν΄ ασχολείται με την ποίηση και τη συγγραφή διηγημάτων. Έκανε σπουδές στη Σχολή Κινηματογράφου και Τηλεόρασης του Λυκούργου Σταυράκου στο Τμήμα Εικονοληψίας και Φωτογραφίας. Το 1995 του απονεμήθηκε το Τιμητικό Δίπλωμα (Βραβείο Φωτογραφίας) στην Ετήσια Έκθεση Φωτογραφίας της Σχολής Σταυράκου. Από το 1997 άρχισε να εργάζεται ως Διευθυντής Φωτογραφίας σε μια σειρά ντοκιμαντέρ με θέμα τους βιότοπους και τα πουλιά της Ελλάδας καθώς και σε μια σειρά τουριστικών και λαογραφικών οδοιπορικών - ντοκιμαντέρ για λογαριασμό μεγάλων ιδιωτικών ελληνικών και ξένων καναλιών. Επίσης έως σήμερα έχει συνεργαστεί ως εικονολήπτης με αρκετά τηλεοπτικά κανάλια σε γνωστές εκπομπές και σίριαλ. Παράλληλα, όλα αυτά τα χρόνια εκδόθηκαν 10 βιβλία του με λαογραφικό, μυθολογικό και λογοτεχνικό περιεχόμενο από μεγάλους εκδοτικούς οίκους, ενώ ανέβηκαν σε μεγάλες θεατρικές σκηνές και ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. τρία θεατρικά του έργα που τα υπογράφει μαζί με την Ιφιγένεια Γιαννοπούλου.

Στέλιος Παρασκευόπουλος

Στέλιος Παρασκευόπουλος (Συγγραφέας)

Ο Στέλιος Παρασκευόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι δημοσιογράφος, μέλος της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ). Από το 1983 εργάζεται σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, περιοδικά και ημερήσιες αθηναϊκές εφημερίδες. Είναι εκδότης και διευθυντής της Free Press εφημερίδος "Boulevard". Έχει τιμηθεί από το Ίδρυμα Προαγωγής Δημοσιογραφίας "Α. Μπότση" και από τον Δήμο Σίφνου. Είναι απόφοιτος της Ελληνογαλλικής Σχολής Ecole Saint Paul. Σπούδασε δημοσιογραφία και δημόσιες σχέσεις στο Κέντρο Σπουδών "Όμηρος". Σε ακαδημαϊκό επίπεδο, στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, μελέτησε Ιστορία και Πολιτισμό και, ειδικότερα, τις αμφίδρομες σχέσεις Ελληνισμού και Δύσης από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρόδετο
Σελίδες:
200
Διαστάσεις:
30x22
Βάρος:
0.747 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση