Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Θεωρία πληροφοριών
(Μια μαθηματική θεωρία της επικοινωνίας)
Συγγραφέας:   Claude Shannon


Θεωρία πληροφοριών
Με αυτό το κείμενο ιδρύεται ένας ολόκληρος κλάδος της σύγχρονης επιστήμης. Η έννοια της κωδικοποιημένης επικοινωνίας μεταξύ φυσικών συστημάτων μαθηματικοποιείται με αυστηρό πλέον τρόπο και η έννοια της πληροφορίας λαμβάνει δεσπόζοντα χαρακτήρα στην μελέτη του φυσικού και κοινωνικού γίγνεσθαι. Ο Shannon θα εισάγει την έννοια της "εντροπίας κειμένων" δημιουργώντας μαζί με την χωρητικότητα καναλιού το υπόβαθρο του συσχετισμού συντακτικών δομών και φυσικών διαδικασιών σε όλα τα επίπεδα της έρευνας του επιστητού: από τις θετικές επιστήμες μέχρι και τις κοινωνικές. Δεν υπάρχει επίσης πρακτική εφαρμογή της σύγχρονης Κοινωνίας της Πληροφορίας που να μην αντλεί την θεωρητική της προέλευση από αυτή την εργασία. Το κείμενο είναι ευανάγνωστα γραμμένο ώστε να αποτελεί την βάση και για τα μετέπειτα βιβλία πάνω στη Θεωρία Πληροφοριών ενώ τα μαθηματικά προαπαιτούμενα είναι σχετικά λίγα. Η παρούσα ελληνική έκδοση περιλαμβάνει μία ιστορική εισαγωγή και ένα μαθηματικό επίμετρο στο οποίο αναλύονται διεξοδικά οι θεμελιακές έννοιες της θεωρίας.

Σημείωση: Πρόλογος: Παύλος Σπυράκης.

24χ17 εκ., 229 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Κλασικοί Θετικών Επιστημών
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 384 (Επικοινωνία ), 501 (Επιστήμη - Φιλοσοφία και θεωρία), 003.54 (Πληροφορία, Θεωρία της)
Άλλα πρόσωπα: Θάνος Χριστακόπουλος (Μεταφραστής) , Θάνος Χριστακόπουλος (Υπεύθυνος Σειράς) ,
ISBN: 978-960-7901-61-3
ISBN (10ψήφιο): 960-7901-61-4
Βάρος: 0.464 κιλά
Εκδότης: Leader Books
Έτος Κυκλοφορίας: 2006
Γράψε τη δική σου κριτική
20.17
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

17.95
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Shannon, Claude
Ο Claude Shannon είναι ο άνθρωπος που θεμελιώνει θεωρητικά την Εποχή της Πληροφορίας. Ήδη το master του, από την δεκαετία του ΄30, θεωρείται το πιο σημαντικό σε όλη την σύγχρονη επιστήμη μιας και εκεί διατυπώνεται για πρώτη φορά η ιδέα της ταύτισης προτασιακού λογισμού και ηλεκτρονικών κυκλωμάτων. Το διδακτορικό του αφορά την γεννετική των πληθυσμών από την άποψη της διατύπωσης μιας άλγεβρας που να την περιγράφει. Η θεωρία πληροφοριών που θα διατυπώσει την δεκαετία του ΄40 θα είναι η απαρχή μιας γόνιμης περιόδου με εργασίες που ξεκινούν από την κρυπτολογία έως την θεωρία γράφων, τον προγραμματισμό υπολογιστών που να παίζουν σκάκι, ή ακόμη και τη διατύπωση μιας εξίσωσης που να περιγράφει ταχυδακτυλουργικά κόλπα.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.