Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Τα καινούρια ρούχα του βασιλιά
(Κείμενα για την κοινωνία των πολιτών, τον εφικτό κόσμο, την κοσμοπολιτική δημοκρατία και τις μη κυβερνητικές οργανώσεις)

Τα καινούρια ρούχα του βασιλιά
Η παρούσα έκδοση έρχεται να καλύψει την ανάγκη εξέτασης ορισμένων παραμέτρων που συνδέονται με το πλέγμα της ιμπεριαλιστικής επίθεσης, της ταξικής πάλης, της ανάπτυξης, κινηματικών μορφωμάτων και της ιδεολογικής αντιπαράθεσης και της εύρυθμης μεταρυθμιστικής εξέλιξης. Με βάση τις σύγχρονες χρήσεις της έννοιας "κοινωνία των πολιτών", προσεγγίζονται οι προσπάθειες διαμόρφωσης των κατάλληλων εκείνων θεσμών οι οποίοι θα μπορούν, από τη μια πλευρά, να διαιωνίσουν την ιμπεριαλιστική επίθεση και την καπιταλιστική αναδιάρθωση, ενώ από την άλλη, να αμβλύνουν την οργανωμένη αντίσταση που παράγεται.[...]

24χ15 εκ., 381 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 320.5 (Πολιτική ιδεολογία), 320 (Πολιτική - Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις), 303.482 (Παγκοσμιοποίηση)
Άλλα πρόσωπα: Δημήτρης Παυλίδης (Επιμελητής)
ISBN: 978-960-88428-2-3
ISBN (10ψήφιο): 960-88428-2-4
Βάρος: 0.591 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2006
Γράψε τη δική σου κριτική
15.28
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

13.60
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Διδάσκει στο Οικονομικό Τμήμα του Acre Federal University της Βραζιλίας και συνεργάζεται με το Cebraspo (Βραζιλιάνικο Κέντρο Λαϊκής Αλληλεγγύης). Αυτή την περίοδο, δουλεύει τη διδακτορική διατριβή της πάνω στο ίδιο θέμα στο Federal Fluminence University του Rio de Janeiro.

Γεννήθηκε το 1959 στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος του Οικονομικού Τμήματος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ζει και εργαζεται στον Βόλο. Είναι τακτικός συνεργάτης της Προλεταριακής Σημαίας και μέλος κοινωνικών και πολιτικών πρωτοβουλιών στην πόλη του Βόλου. Συμμετείχε στην συγγραφή της έκδοσης "Πρωταθλητισμός στην εκμετάλλευση: Ολυμπιακοί Αγώνες 2004" (εκδόσεις Προλεταριακή Σημαία).

Μάνος, Δημήτρης, 1962-
Ο Δημήτρης Μάνος γεννήθηκε το 1962 στα Ιωάννινα και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στο Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια στην Παιδαγωγική Ακαδημία στην ίδια πόλη. Εργάζεται ως νηπιαγωγός και στο χώρο αυτό δραστηροποιείται συνδικαλιστικά. Αρθρογραφεί στην Προλεταριακή Σημαία, όπου έχει δημοσιεύσει αναλύσεις για ζητήματα εθνικά και οικονομικά. Έχει επίσης ασχοληθεί με εργασιακά θέματα και πρόσφατα έχει εκδώσει το βιβλίο με τίτλο: -"Τα ασφαλιστικά δικαιώματα στο στόχαστρο" από τις εκδόσεις Προλεταριακή Σημαία.

Παυλίδης, Δημήτρης
Ο Δημήτρης Παυλίδης γεννήθηκε το 1963 στις Σέρρες. Σπούδασε στο Οικονομικό Τμήμα της Βιομηχανικής Θεσσαλονίκης. Διαμόρφωσε και συγκρότησε τις απόψεις του μέσω της πολιτικοποίησης του στο μαθητικό κίνημα και μετέπειτα στους φοιτητικούς και λαϊκούς αγώνες στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Με σειρά οικονομικοπολιτικών άρθρων του από τις στήλες της Προλεταριακής Σημαίας αντιπαρατέθηκε στις απόψεις υπέρ της παγκοσμιοποίησης. Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη.

Ο Σπύρος Σακελλαρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Είναι Διδάκτορας Κοινωνιολογίας του Universite de Paris VIII (1995) και είναι συγγραφέας του βιβλίου Τα αίτια του απριλιανού πραξικοπήματος. 1949-1967: Το κοινωνικό πλαίσιο της πορείας προς τη δικτατορία που εκδόθηκε το 1998 από τις εκδόσεις Α. Α. Λιβάνη, καθώς και πολλών μελετών και άρθρων. Την περίοδο 1999-2000 έτυχε της ειδικής υποτροφίας του ΙΚΥ για πραγματοποίηση μεταδιδακτορικής έρευνας με θέμα το μετασχηματισμό του Κράτους στην περίοδο της "παγκοσμιοποίησης" της οικονομίας. Από το Φεβρουάριο του 2001έως το 2004 δίδασκε μαθήματα Κοινωνιολογίας στο Τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης, ενώ από το 2003 διδάσκει το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο Πατρών και από το 2005 στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.