Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Πως να λύνω τα προβλήματα Β΄ δημοτικού
(Διαθεματική προσέγγιση των μαθηματικών)
Συγγραφέας:   Γιάννης Γ. Στεφανίδης


Offer
Στο βιβλίο αυτό προσεγγίζεται διαθεματικά η ύλη των μαθηματικών της Β΄ Δημοτικού μέσα από προβλήματα και ασκήσεις στη Γλώσσα και τη Μελέτη, όπως προβλέπεται στο νέο αναλυτικό πρόγραμμα. Το διαθεματικό περιεχόμενο των προβλημάτων και οι ασκήσεις στη γλώσσα και στη μελέτη που συνδέουν το κάθε κεφάλαιο των μαθηματικών με τα άλλα μαθήματα δίνουν την ευκαιρία στους μαθητές να ενοποιήσουν τη γνώση ώστε να είναι χρηστική.
Οι μαθητές θα βρουν σε αυτό το βιβλίο μια απλή, εύκολη, και ευχάριστη μεθοδολογία επίλυσης προβλημάτων.
Οι γονείς μπορούν εύκολα, ακολουθώντας τα λυμένα προβλήματα και τα προβλήματα με βοήθεια, να ενισχύσουν και να μεθοδεύσουν τον τρόπο σκέψης των παιδιών τους.
Οι δάσκαλοι θα βρουν στο βιβλίο αυτό πολύτιμο υλικό τόσο για την ευέλικτη ζώνη και τη διαθεματικότητα όσο και για τις εργασίες εμπέδωσης και επανάληψης που δίνονται στους μαθητές.
Το βιβλίο περιέχει:
- Τη μέθοδο επίλυσης προβλημάτων με 4 βήματα: Ξέρω-Ζητώ, Παράσταση, Λύση, Απάντηση.
- Διαθεματική σύνδεση όλων των κεφαλαίων των μαθηματικών της Β΄ Δημοτικού, σύμφωνα με το νέο αναλυτικό πρόγραμμα, με τη Γλώσσα, τη Μελέτη και την Αισθητική Αγωγή.
- Ασκήσεις στη Γλώσσα και τη Μελέτη.
- Προβλήματα με βοήθεια, που δίνουν στους μαθητές τη δυνατότητα να εφαρμόσουν εύκολα και ευχάριστα τη νέα γνώση ώστε να την εμπεδώσουν.
- Λυμένα προβλήματα, τα οποία βοηθούν τους μαθητές να κατανοήσουν τον τρόπο σκέψης και επίλυσης.
- Προβλήματα προς λύση, που δίνουν στους μαθητές την ευκαιρία να εφαρμόσουν και να επεκτείνουν τη νέα γνώση.
Ο σύγχρονος τρόπος προσέγγισης των μαθηματικών διαφοροποιεί το βιβλίο αυτό από τα συνηθισμένα βοηθήματα και το κάνει χρήσιμο τόσο στους μαθητές και τους γονείς όσο και στους δασκάλους.

24χ17 εκ., 197 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 372.7 (Μαθηματικά - Σπουδή και διδασκαλία (Στοιχειώδης))
ISBN: 978-960-209-918-6
ISBN (10ψήφιο): 960-209-918-6
Βάρος: 0.706 κιλά
Εκδότης: Κλειδάριθμος
Έτος Κυκλοφορίας: 2006
Γράψε τη δική σου κριτική
21.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

15.75
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Γιάννης Γ. Στεφανίδης, σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο των Αθηνών και μετεκπαιδεύτηκε στα Οικονομικά Μαθηματικά. Η αγάπη του στην εκπαίδευση τον παρακίνησε να σπουδάσει και παιδαγωγικά στη Ράλλειο Ακαδημία από την οποία αποφοίτησε το 1985 και διορίστηκε δάσκαλος. Με την ίδρυση των Π.Τ.Δ.Ε. εισήχθηκε στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου του Ρεθύμνου όπου διεύρυνε τις γνώσεις του στα παιδαγωγικά και αποφοίτησε το 1999. Το έτος 2000 εισήχθηκε στο Μαράσλειο Διδασκαλείο και ακολούθησε διετή μετεκπαίδευση στη Γενική Αγωγή. Πιστός στην ιδέα της "δια βίου εκπαίδευσης" συνεχίζει τις σπουδές του στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και σήμερα είναι επί πτυχίω φοιτητής στο τμήμα της Ψυχολογίας. Άρθρα και μελέτες του έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά και εφημερίδες.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.