Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Διεθνείς οικονομικές σχέσεις
(Διεθνές εμπόριο)

Διεθνείς οικονομικές σχέσεις
Οι αγορές σήμερα είναι ανοιχτές στον διεθνή ανταγωνισμό. Οι μάνατζερ είναι επομένως υποχρεωμένοι να εργάζονται σε ένα πολύπλοκο διεθνές οικονομικό περιβάλλον. Το βιβλίο αυτό παρέχει χρήσιμα εργαλεία και μεθόδους πάνω στο αντικείμενο και στοχεύει στην ανάπτυξη κριτικής σκέψης σε θέματα παγκόσμιας οικονομίας.
Πραγματεύεται θέματα όπως:
-το ρόλο που διαδραματίζει το διεθνές εμπόριο στις εγχώριες αγορές
-τα οφέλη από το διεθνές εμπόριο και τους περιορισμούς που επιφέρει ο προστατευτισμός
-την επιρροή των εμπορικών εταίρων στις διεθνείς τιμές και στον όγκο του διεθνούς εμπορίου
-το ρόλο της παραγωγής και της κατανάλωσης στη διαμόρφωση του διεθνούς εμπορίου και της κατανομής του εισοδήματος
-τo διεθνές εμπόριο υπό συνθήκες ατελούς ανταγωνισμού (μονοπώλια, ολιγοπώλια) στις διεθνείς αγορές
-την κινητικότητα των παραγωγικών συντελεστών στην παγκοσμιοποιημένη σκηνή
-το σκοπό και τις επιδράσεις των πολυεθνικών εταιρειών
-το Ισοζύγιο Πληρωμών (BPO) και τα συστατικά του μέρη
-τη λειτουργία των διεθνών χρηματαγορών
-τη μικροοικονομική θεμελίωση της μακροοικονομικής, τη μακροοικονομική κλειστής οικονομίας, τη μακροοικονομική ανοικτής οικονομίας, τη σχέση πληθωρισμού και συναλλαγματικής ισοτιμίας, κ.ά.
Κάθε κεφάλαιο περιέχει πληθώρα παραδειγμάτων και τρείς διαφορετικές μορφές ασκήσεων. Επιλεγμένες λύσεις στις ασκήσεις, επιπλέον ασκήσεις καθώς και υλικό υποστήριξης της διδασκαλίας του βιβλίου περιέχονται στο συνοδευτικό CD που παρέχεται δωρεάν απο τον εκδοτικό οίκο σε όσους καθηγητές υιοθετήσουν το βιβλίο ως κύριο σύγγραμμα.

24χ17 εκ., 385 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 330 (Οικονομία ), 380.1 (Εμπόριο)
Άλλα πρόσωπα: Μαριάννα Πασχάλη (Επιμελητής)
ISBN: 978-960-7745-16-3
ISBN (10ψήφιο): 960-7745-16-7
Βάρος: 0.825 κιλά
Εκδότης: Rosili
Έτος Κυκλοφορίας: 2006
Γράψε τη δική σου κριτική
29.40
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

26.17
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Γιώργος Μ. Αγιομυργιανάκης είναι αναπληρωτής καθηγητής στο πρόγραμμα Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) και ερευνητικός εταίρος στο πανεπιστήμιο City University του Λονδίνου. Είναι επίσης γενικός γραμματέας της Επιστημονικής Οργάνωσης για τα Ευρωπαϊκά Οικονομικά και Χρηματοδότηση (European Economics and Finance Society-EEFS). Έχει διδακτική εμπειρία είκοσι και πλέον ετών σε πανεπιστήμια στην Ελλάδα αλλά και στην Μεγάλη Βρετανία. Από το 1997 μέχρι το 2001 δίδαξε στο πανεπιστήμιο City του Λονδίνου. Τα ερευνητικά ενδιαφέροντά του είναι στον τομέα των Διεθνών Οικονομικών, των Παιγνίων Μακροοικονομικής Πολιτικής, των Οικονομικών της Εργασίας, του Ανθρώπινου Δυναμικού, της Οικονομικής Ανάπτυξης, των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και των Ξένων Άμεσων Επενδύσεων. Έχει διατελέσει φιλοξενούμενος έκδοτης για τα διεθνή περιοδικά: Policy Modelling, Applied Economics, International Journal of Economic Research, International Journal of Financial Management Services, International Review of Economics and Finance, International Journal of Finance and Economics and the Journal of Economic Integration. Συμμετέχει επίσης στο editorial board των περιοδικών International Journal of Economic Research and the International Journal of Financial Management Services. Έχει δημοσιεύσει τρία βιβλία: α) "The Macroeconomics of Open Economies Under Labour Mobility", Ashgate Publishing UK που εκδόθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο το 1999, β) "Aspects of Globalisation: Macroeconomic and Capital Market Linkages In The Integrated World Economy" σε συνεργασία με C. Tsoukis and T. Biswas από τον εκδοτικό οίκο Kluwer στις Ηνωμένες Πολιτείες το Δεκέμβριο του 2003 και c) "European Integration", σε συνεργασία με Α. Zervoyianni και G. Argyros, που πρόκειται να εκδοθεί από τον εκδοτικό οίκο Macmillan (Palgrave) στην Μεγάλη Βρετανία το Ιανουάριο του 2006.

Ο Μηνάς Βλάσσης είναι αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης, ερευνητικός εταίρος του Ι.Μ.Ο.Π (Ινστιτούτο Μελετών Οικονομικής Πολιτικής) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, και μέλος ΣΕΠ του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στο πρόγραμμα Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών. Έχει διδακτική και ερευνητική εμπειρία είκοσι δύο και πλέον ετών σε πανεπιστήμια στην Ελλάδα. Πιο πρόσφατα, και πριν από την παρούσα θέση του, από το 1999 μέχρι το 2001 ήταν λέκτορας στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ κατά τα έτη 2001-2005 ήταν Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Τα ερευνητικά ενδιαφέροντα του εστιάζονται στα πεδία των Οικονομικών της Εργασίας, της Βιομηχανικής Οργάνωσης, της Πολιτικής Οικονομίας των θεσμών και ρυθμίσεων, των Άμεσων Ξένων Επενδύσεων και των Διεθνών Οικονομικών. Έχει δημοσιεύσει συναφή επιστημονικά άρθρα σε διεθνή περιοδικά, όπως (ενδεικτικά) είναι τα: Labour Economics, Review of International Economics, Journal of Macroeconomics, Economic Theory. Έχει διατελέσει κριτής για τα διεθνή περιοδικά: Bulletin of Economic Research, Environmental and Resource Economics, Manchester School, Journal of Macroeconomics, Journal of Public Economics, International Journal of Finance and Economics, International Journal of Industrial Organization.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.